Életmódtippek a Szieszta Pluszban

– Így tél végén sokan úgy gondolják, hogy két-három hónap alatt átformálják a testüket, de ez egy rossz meglátás, gyakran többet ártanak, mint használnak ezzel a hozzáállással – kezdte Horváth Péter a beszélgetést.

 

LASSAN JÁRJ, TOVÁBB ÉRSZ

 

A Szieszta Pluszban az is kiderült, mire kell odafigyelnünk a sikeres fogyás érdekében, és honnan érdemes beszerezni az alapvető élelmiszereket. – Orvosilag 1 hét alatt 1 kilogramm testzsír leadása javasolt. Mindenképp azt szoktam javasolni, hogy hosszú távra tervezzünk, és ne gyors eredményt várjunk magunktól. A legfontosabb, hogy ha már rászántuk magunkat a rendszeres mozgásra és egészséges táplálkozásra, akkor tartsuk magunkat hozzá – mondta.

[REKLAM]

– A sikeres fogyás 70 százaléka a táplálkozáson, 30 százaléka pedig a mozgáson múlik, ehhez mérten kell tervezni. Fontos, hogy minél megbízhatóbb forrásból szerezzük be az ételeket, főleg a tojást, zöldségeket, gyümölcsöket. Én azt szoktam mondani a vendégeimnek, hogy menjenek ki a piacra és őstermelőknél vásároljanak, ők talán jobban odafigyelnek arra, hogy minőséget adjanak ki a kezeik közül – árulta el a személyi edző.

 

A LEGFONTOSABB A TÁPLÁLKOZÁS

 

A láthatóan energikus és egészséges Horváth Pétertől azt is megtudhatták a nézők, hogy a napi ötszöri étkezés az igazi. – Az egészséges táplálkozást mindig személyre szabottan kell kialakítani. Vannak dogmák, amik mindenki számára megfelelőek, de leginkább a napi habitushoz kell alkalmazkodni. Az ébredéstől számítva 60 percen belül kellene megtörténnie az első étkezésnek, ez nagyon fontos. Ha a reggeli étkezés kimarad, csökken a koncentráció, ingerültebbek vagyunk. És óriási téveszme az, hogy este 18 óra után ne étkezzünk. Lehet enni akár 20 órakor is, az a nem mindegy, hogy mit. Arra kell törekednünk, hogy jó minőségű szénhidrátot vigyünk be, de a legfontosabb az esti fehérjebevitel – mondta az életmód-tanácsadó.

A Szieszta Plusz adásában azt is megtudhatják a nézők Horváth Pétertől, hogy miért fontos a C-vitamin-bevitel.

Farkas Fanni

(Fotó: internet)