Életbevágó: A Krúdyban kéznél lesz a segítség

 Az életmentõ készülékre való gyûjtés és beszerzés még a szülõi munkaközösség felvetésére indult el az intézményben. A Krúdy Diákönkormányzata a diákbál teljes bevételét erre a célra adományozta, az SZMK pedig az Alapítványi Bál bevételébõl ajánlott az eszköz beszerzésére összesen 470 ezer forintot – tájékoztatta szerkesztõségünket Christ Gyula igazgató, aki hozzátette, köztudott, hogy a defibrillá­to­rok segítségével a klinikai halál állapotában lévõ betegek sokkal nagyobb eséllyel éleszthetõk újra. Egy közösségben, így egy iskolában is pedig sajnos elõfordulhatnak olyan esetek, amikor azonnali segítség nélkül tehetetlenek lennének, így az életmentõ készülék nagy elõrelépés az intézmény életében.
– A defibrillátor beszerzésének ötletét és megvalósítását, valamint az anyagi források összegyûjtését övezõ összefogás megmutatta, hogy a cél nemes és támogatandó. A pedagógusokat és a mûszaki dolgozókat már kiképezték az eszköz használatára, ami mûködés közben szóban irányítja az újjáélesztést.
Az életmentõ készüléket szombaton, a Krúdyfeszt családi és sportnapon adják át. A defibrillátort az iskola portáján helyezik el, de az épület több pontjára is tesznek ki a készülék elérhetõségére utaló piktogramot, így baj esetén rövid idõ alatt, könnyen hozzáférhetõ lesz.

(Szerzõ: Bruszel Dóra)

Kihelyezett defibrillátorok Nyíregyházán

Bem József Általános Iskola  (Epreskert u. 10.), Inczédy György Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium  (Árok u. 53.), Kis SZTK (Szent István u. 14.), Központi Orvosi Ügyelet (Szent István u. 70.), Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete (Tiszavasvári út 41.), Nyíregyházi  Állatpark, Nyíregyházi Fõiskola  (Sóstói út 31/B), Orvosi rendelõ (Ferenc krt. 4/A), Orvosi rendelõ (Körte u. 16.), Orvosi rendelõ (Ungvár stny. 37.), Orvosi rendelõ (Szent István u. 10.), Orvosi rendelõ (Vay Ádám krt. 7.), Polgármesteri Hivatal Nyíregyháza, START Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Non­profit Kft. (Bujtos u. 32.), Sóstói Parkfürdõ, Vasútállomás, Városi Stadion, Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium (Széchenyi u. 29.), FILO Sportegyesület (Lapály u. 2-4-6.), Kodály Zoltán Általános Iskola (Vay Ádám krt. 18.), Kölcsey Ferenc Gimnázium (Széchenyi u. 6.), Búza téri piac, Móricz Zsigmond Színház, Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Mûvészeti Iskola (Ungvár stny. 19.), LEGO, Continental (Derkovits u. 137.), Michelin (Bottyán János u. 15.), Eissmann (Bottyán János u. 8/A), Electrolux (Ipari Park), Nyíregyházi Törvényszék (Bocskai u. 2.), Agroker Holding Zrt. (Kinizsi Pál u. 2.), Krúdy Gyula Gimnázium (Epreskert u. 64.).

(Fotó: internet)