Élénkülő ingatlanpiac

 

Ezen a területen, amit itt látunk, egy 64 lakásos épület készül éppen, és ezen a területen - ami ilyen kis fás, ligetes -, további kb. 110-120 lakóépület készül el. - Zsatku László az egyik nyíregyházi társasház-építéssel foglalkozó cég ügyvezető igazgatója mutatja, hogy halad az építkezés az egyik általuk bonyolított projektben. A vásárlási igény nagy, ezt mi sem bizonyítja hitelesebben, minthogy a frissen felhúzott ingatlanok szinte már a tervezőasztalon elkelnek.

CSOK és csere

A társasházi lakások népszerűségének oka elsősorban a CSOK nyújtotta kedvezmények, valamint az, hogy sokan szeretnék lecserélni a már meglévő panellakásukat. Egy új építésű, gázos, társasházi lakás pedig minőségi előrelépést jelenthet a vásárló számára, de mégsem kerül annyiba, mint egy új építésű családi ház. - Nyíregyházán a társasházi lakások építése kb. egy évvel ezelőtt indult be és fél évvel ezelőtt a vásárlási roham is megkezdődött, amely még mindig tart. A vásárlók azonban már elkezdtek kivárni, mert sok új beruházás zajlik és hátha alacsonyabbak lesznek az árak. - mondta Fehér Attila, a Duna House irodavezetője.

300 ezer négyzetméterenként

A legnépszerűbb lakások még mindig a 60 nm-es, nappalis, amerikai konyhás, 1-2 szobás ingatlanok. Ezeknek az ára még mindig messze van a fővárosi, vagy a nyugat- magyarországi áraktól, de jellemzően 300 ezer Ft/nm körül vásárolhatók meg. Ez természetesen csak irányár, hiszen az ingatlanok az elhelyezkedés és a minőség függvényében akár 350 ezer Ft-ba is kerülhetnek négyzetméterenként. Aki családi házra vágyik, számára is bőségesen kínál választékot a piac. Sőt sok új családi ház is épül, kifejezetten a CSOK-ra optimalizálva.

Piszár Tünde