Elektromos kisautóval gazdagodott Sóstógyógyfürdő

A Nyíregyháza népszerű üdülőövezetében zajló fejlesztés eredményeképpen új épületekkel és bővülő szolgáltatásokkal gazdagodott Sóstógyógyfürdő. A korszerű és gazdaságos működés megvalósítása azonban további eszközbeszerzéseket is igényelt. Ennek keretében a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. elektromos csónakokat és egy közel 200 fő befogadására alkalmas rendezvénysátrat is vásárolt.

 

Harmóniában a környezettel

 

– Sóstógyógyfürdő 2013-ban lett nemzeti gyógyhely. A tó környezetének egyedi mikroklímájára – amely a körülötte elhelyezkedő 300 hektáros tölgyerdőnek és a gyógyvíznek köszönhető –, a társaság a fejlesztés során különösen odafigyelt. A parkok gondozásához szükséges munkaeszközök beszerzésekor éppen ezért esett a választás az elektromos kisautóra – emelte ki dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

 

Kicsi a bors, de erős

 

Az aprónak tűnő jármű 200 kilogrammig terhelhető, valamint 1 tonna vonóerővel rendelkezik, hatótávolsága 80 kilométer. Egy feltöltés után, a terhelésnek megfelelően akár másfél hétig is használható. A 3,4 millió forintos elektromos kisautót már üzembe is helyezték, ha jól szolgál, a jövőben újabb beszerzése várható.

Piszár Tünde