Elégedett a nyíregyházi közönség

„Nagyon”, „szórakoztató”, „remek”. Ez volt a három leggyakrabban használt szó, amellyel a Móricz Zsigmond Színház előadásait méltatta a nyíregyházi közönség. A teátrum felmérést készített a nézők elégedettségéről, egész évad alatt lehetőséget biztosított a közönség számára, hogy egy kérdőív segítségével személyesen vagy online elmondják véleményüket.

 

A LEGNÉPSZERŰBB A VÍGJÁTÉK ÉS A MUSICAL

 

600 néző gondolta úgy, hogy kitölti a kérdőívet, amely azt tükrözi, hogy a nézők között majdnem ugyanannyi 30 év alatti foglal helyet, mint 50 év feletti, és a közönség soraiban sok a gimnazista. A legtöbben Nyíregyházáról és környékéről érkeztek az előadásokra, a közönség egynegyede a megyeszékhelyen lakik. A felmérés eredménye azt mutatja, hogy a legtöbben a vígjátékot és a musicalt szeretik, de sok dráma- és operettkedvelő is volt a kérdőív kitöltői között. És népszerű műfaj volt a krimi is.

 

SZÍNES ÉVADOT ZÁRT A SZÍNHÁZ

 

A nyomtatványt kitöltőknek arra is lehetőségük volt, hogy egy-egy előadást értékeljenek. Sokak kedvence volt a Dollárpapa, a Taurin Trauma és a Túl zajos magány. Kirják Róbert ügyvezető szerint a beérkezett válaszok is tükrözik, mennyire színes évadot zárt a színház, s mivel azt szeretnék, hogy a közönség jövőre is legalább ennyi élménnyel távozhasson a teátrumból, figyelembe veszik a nézők véleményét.


MÁR MEGÚJÍTHATÓK A BÉRLETEK

 

A Móricz Zsigmond Színház következő évadára július 15-éig megújíthatók a bérletek. Azután már az új bérletvásárlókat is várják a teátrum jegyirodájában.

F. A.