Electrolux-VIDOR futás
Félmaratoni futóversenyt rendeznek Nyíregyházán. Az Electrolux-VIDOR futás jótékony célt is szolgál, a nevezési díjakból befolyó összeget a Jósa András Oktatókórház Gyermeksebészeti osztályának ajánlják fel. A nap során számos kiegészítő program és koncert is szórakoztatja a résztvevőket.

Egy éve ünnepelte a nyíregyházi gyár alapításának tizedik évfordulóját az Electrolux-Lehel Kft. A jubileum alkalmából a cég akkor azzal kedveskedett a város lakóinak, hogy egy sétányt épített és egy futóversenyt szervezett. Idén a VIDOR Fesztivál zárónapján, szeptember 5-én ismét utcai futóversenyt rendeznek, de a táv már 21 kilométer lesz, azaz félmaratont futhatnak a nevezők. Az Electrolux-VIDOR futás jótékony célt szolgál, mivel a nevezési díjból befolyó összeget a Jósa András Oktatókórház Gyermeksebészeti osztályának ajánlják fel, melyből eszközöket vásárolhatnak. A Nyíregyházára települt cégek számára fontos a társadalmi szerepvállalás.

Nagyon jó a viszony a Nyíregyházán működő cégek és az önkormányzat között, a vállalatok pedig fontosnak tartják, hogy programokat szervezzenek a város lakóinak. Az Electrolux több mint tíz éve működik itt, és már tavaly is rendezett egy versenyt, mely idén még nagyobb volumenű lesz. Nemzetközivé bővül a viadal, Nyíregyháza testvérvárosaiból is érkeznek csapatok – mondta Hornyák Enikő, Nyíregyháza sportreferense.

Az Electrolux-VIDOR futás rajtja a Kossuth téren lesz, és egészen Sóstóig fut majd ki a mezőny, és a legszebb részeket érintve tér vissza a belvárosba. Az útvonalat szándékosan úgy alakították ki, hogy a megyeszékhelyre érkező vendégek megismerkedhessenek Nyíregyházával. A 21 kilométert nemcsak egyedül, hanem párban és váltóban is lehet teljesíteni. De lesz VIDOR-ka futás is, ahol a gyerekek és a családok indulhatnak, itt a táv 3 kilométer. A rajt 9 órakor lesz, míg a félmaratoni 9.40-kor indul a Kossuth térről. A futamok után ovis vetélkedő és szórakoztató program is várja a résztvevőket, 11 órától pedig a Kaláka együttes ad koncertet. Az eredményhirdetés 12.30-kor kezdődik, a félmaratoni első három helyezettje értékes ajándékokat vehet át.

Dankó László