Electrolux: minőség mindenek felett

– A minőség kulcsfontosságú az Electroluxon belül, és a Ti munkátok meghatározó a kitűzött minőségi célok elérésében – így köszöntötte Alessio Bonfanti az alkalmazottakat a Minőségi napon. Csütörtök délelőtt egy kis időre le is állt a munka a hűtőgépgyárban. Az olasz származású gyárigazgató elmondta, csütörtökön a multicég minden gyárában, Brazíliától Kínáig, az USA-tól Ausztráliáig, mindenütt a minőség kerül előtérbe.

 

„Nyíregyháza jövője a minőségen alapszik"

 

Az Electrolux magyarországi vezérigazgatója is részt vett a nyíregyházi Minőségi Napon. Gönczy Sándor azt jelentette be, hogy a következő évtől a cégcsoport összes felső kategóriás, szabadonálló hűtőszekrényét a szabolcsi megyeszékhelyen fogják gyártani. Ennek következtében 110 új munkahely jön létre, és éves szinten 100 ezer darabbal több terméket fognak itt előállítani.

További képekért kattintson a fotókra!

– A jövő évben Nyíregyházán elkezdünk gyártani egy új termékcsaládot, ami egy abszolút magas kategóriájú termék. Ezek a svéd piacra fognak kerülni. Innentől kezdve gyakorlatilag Európában csak itt Nyíregyházán fogunk ilyen termékeket gyártani – tette hozzá Gönczy Sándor.

 

A képviselők is szerelhettek

 

A Minőségi Napon az Electrolux meghívta a város képviselő-testületét egy gyárlátogatásra. Az önkormányzat nevében Jászai Menyhért köszöntötte a cég munkatársait. 

– Azt gondolom, Nyíregyháza életében nagyon fontos időszak volt 2004-ben, amikor az Electrolux bennünket választott. Olyan kiváló termékeket gyártanak, amit nem hiszem, hogy lenne bárki is itt a jelenévők közül, akinek a családjába ilyen remek eszközöket nem használnának. Tudjuk, hogy a magas minőség mellet olyan kategóriát képviselnek, ami megfizethető az emberek számára. Nyíregyháza életében érték az Electrolux, a gyár – mondta Jászai Menyhért.

A képviselő-testület tagjainak nemcsak azt mutatták be, hogyan készülnek a hűtők az üzemben, magát a munkafolyamatot is ki lehetett próbálni. A Fidesz-KDNP frakcióvezető-helyettese a látogatás után azt mondta, nemcsak a gazdasági szerepük fontos az ilyen nagy cégeknek, a társadalmi szerepvállalásuk is jelentős. 

– Ezek a cégek a társadalmi szerepvállalásban is igencsak kiemelkedő feladatokat látnak el. Emlékszünk arra, hogy az Electrolux óvodáknak ajándékozott hűtőszekrényt. Pár éve adtuk át az Electrolux sétányt a Korányi Frigyes úti piac mentén. Úgy gondolom, hogy ezek a szerepvállalást is megemlítsük, az ilyen termelő üzemeknek – jelentette ki Halkóné dr. Rudolf Éva.

Az Electrolux gyárában jelenleg naponta 3 ezer hűtőszekrényt állítanak elő, az alkalmazottak száma pedig több mint ezer fő.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)