Electrolux: 100 millió eurós befektetést tervez a nyíregyházi hűtőgépgyárában

Electrolux: 100 millió eurós befektetést tervez a nyíregyházi hűtőgépgyárában

Az Electrolux Group ma bejelentette, hogy közel 100 millió eurós befektetést tervez a nyíregyházi hűtőgépgyárában annak érdekében, hogy növelje felső kategóriás termékportfóliójának versenyképességét és biztosítsa a fenntartható, profitábilis növekedést. Ez a legnagyobb volumenű Electrolux-beruházás Magyarországon, mióta a cég 1991-ben megkezdte működését az országban. Ezzel egyidőben a porszívógyártást és a szabadonálló hűtőgépek gyártásának jelentős részét Jászberényből külső partnerekhez szervezik át. A jászberényi szervezetátalakítás körülbelül 800 Electrolux dolgozót érinthet, az átszervezés tervét a vállalat helyi üzemi tanácsával is egyezteti az Electrolux Lehel Kft. vezetősége.

Az Electrolux Group vezető háztartásigép-gyártóként továbbra is innovatív megoldásokat nyújt fogyasztóinak világszerte, s kiaknázza a versenyelőnyét biztosító csúcstechnológiájú gyártókapacitásait. Az Electrolux felső kategóriás termékei tekintetében a kiváló minőséget nyújtó, magas hatékonyságú üzemeit fejleszti, míg azon termékek esetében, ahol a magas minőség és hatékonyság leginkább külső gyártókkal való együttműködés által érhető el, az Electrolux a gyártást külső partnereinek szervezi ki.

A kiemelkedő nagyságrendű beruházás nyíregyházi üzemünkben azt bizonyítja, hogy az Electrolux Group számára Magyarország fontos helyszín az európai gyártókapacitásai sorában. Az új befektetés, valamint jászberényi telephelyünk több évtizedes tapasztalata és kiválósága együtt erős bázist és komoly versenyelőnyt jelentenek az Electrolux számára.

- mondta Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft.ügyvezető igazgatója, az Electrolux európai alelnöke.

Az Electrolux Group hűtőgépgyártó üzemei a jövőben a felső kategóriás, szabadonálló hűtő-, fagyasztó-, és alulfagyasztós kombi hűtőgépek, valamint a beépíthető termékek gyártására fókuszálnak, melyekre növekvő kereslet van az európai piacon. Mind a jászberényi, mind a nyíregyházi üzem fontos szerepet játszik majd a felső kategóriás termékek gyártásában, innovatív megoldásokat szállítva a fogyasztóknak. Ezzel egyidőben az Electrolux egyes hűtőgépek gyártását - mint pl. a fagyasztóládákét és a felülfagyasztós termékekét - 2020-tól megszünteti és az ezt helyettesítő új termékek gyártását külső partnerekkel együttműködve oldja meg. 

Változások az Electrolux magyarországi egységeiben 

2020 és 2023 között közel 100 millió eurót fektet be az Electrolux a nyíregyházi üzeme fejlesztésébe. A beruházás összegét az Ipar 4.0 szabványoknak megfelelő digitális, ipari automatizációs és robot technológiák beszerzésére és alkalmazására fordítják. Az üzemben nagyrészt intelligens, okos berendezések készülnek majd.

Az Electrolux felveszi a kapcsolatot a helyi munkaügyi hivatallal, hogy az átszervezésben érintett dolgozók munkaerőpiacon történő elhelyezkedésére tervet dolgozzon ki. A munkavállalók rendszeres tájékoztatást kapnak az átszervezés menetéről. 

Az üzleti átszervezésnek semmilyen hatása nincs az Electrolux-termékek kiszállítására, valamint a cég ügyfeleire és fogyasztóira.

 

Forrás: https://app.prepute.com/press-releases/100-millio-euros-electrolux-beruhazas-nyiregyhazan-1/b16848bf-c24c-4c7d-9bac-97d3ffcb0556