Elbúcsúztatták a telet a Kerekerdő Óvodában

Kolompok hangjára, tapssal, örömújongással kísérve égett a telet megszemélyesítő kiszebáb a nyíregyházi Kerekerdő Óvodában. Az intézmény minden esztendőben programokkal emlékezik meg a jeles eseményekről, ünnepekről.

 

Hagyományápolás

 

– Mivel közeledik a virágvasárnap, így elérkezett az ideje a tél elbúcsúztatásának is. A programmal a szórakozás mellett egyben a hagyomány ápolására is szeretnék nevelni a gyermekeket – emelte ki Szálkuné Mikulás Katalin, az Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő Tagintézményének vezetője.


További képekért kattintson a fotóra!

– Az óvoda táncos foglalkozásai már két éve a Balatoni Katalin nevével fémjelzett „Így tedd rá” módszerrel zajlanak. Ennek lényege, hogy a gyermekek a táncot pozitív élményként játékosan sajátítsák el – mondta Balassáné Sebestyén Mónika, a Szabolcs Néptánc Egyesület oktatója.

 

Tavaszcsalogató

 

A kiszebábégetést követően az apróságok nemcsak az ismert „Süss fel nap” dallamára igyekeztek előcsalogatni a tavaszt, de átbújtak a zöldág kapu alatt is, amely egyben az évszakot is szimbolizálja. A téltemető program a kemencés udvarban táncházi mulatsággal folytatódott.

Piszár Tünde