Normantas Paulius képei a Koreai Kulturális Központban
A megnyitón köszöntőt mondott Szabó István, a Pest megyei közgyűlés alelnöke, Yim Geun-hyeong, a Koreai Köztársaság budapesti nagykövete és Kincses Károly fotómuzeológus.

Normantas Paulius litván születésű fotóművész. 1980-ban kezdett el fotózni. Első képeit a Balti-tenger melletti dűnékről és a litvánok szent helyéről, a Keresztdombról készítette. 1983-ban magyar felesége révén költözött Magyarországra, jelenleg Nyíregyházán él.

17 országban csaknem háromszáz kiállítása volt. Csak analóg nyersanyagokra dolgozik, nem használja a digitális kamerákat. Képeiből közölt a National Geographic 2004 júniusi száma, az UNESCO Courier 1994 augusztusi száma. 16 finnugor népet fotózott már 10 expedíció során. A fényképezésen kívül néprajzi gyűjtéseket is folytat.

A művész elhatározása szerint ellátogat az összes buddhista érintettségű országba. Eddig tizenöt országban tett látogatást, mindegyikben felkereste a fontosabb templomokat, és elkészítette egyedi fotósorozatát.

Koreába kettős céllal utazott. Miközben 2012 májusában önálló kiállítása nyílt Korea déli részén a Yeosu Expo hivatalos programjai között, buddhista szerzetesek, köztük Bohaeng szerzetes szervezett több koreai templomba belépési lehetőséget számára. A templomokban eltöltött egy-egy hét alatt számos fotót készített, olyan csendélet képeket, amelyekben a természet és a templom adta lehetőségeket komponálta összhangba.