Éjszaka a határon: Orbán Viktor határszemlét tartott – Videó!
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) határszemlét tart a csengersimai magyar-román határállomáson 2022. március 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A miniszterelnök este szemlét tartott a csengersimai magyar–román határállomáson, amiről egy videót is megosztott a közösségi oldalán.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda este szemlét tartott a csengersimai magyar–román határállomáson.

Orbán Viktor Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Kovács József nemzeti információs államtitkár társaságában hallgatta meg a rendőri vezetők jelentését a határszakasz helyzetéről és az ukrajnai menekülthullámnak a térségben tapasztalható folyamatos növekedéséről. Ezt követően a miniszterelnök megismerkedett a Magyar Vöröskereszt helyi segítőpontján dolgozó önkéntesek munkájával.

A csengersimai határátkelőnél is érkeznek Magyarországra ukrán menekültek, akik Románián keresztül közelítik meg Magyarországot. Éjszaka a miniszterelnök közösségi oldalán egy videó is megjelent. Orbán Viktor elmondta: mivel a jövő héten egy nagyobb menekülthullám várható, ezért ezt a határátkelőhelyet is meg kell erősíteni.

– Több ezren jönnek naponta, autókkal. Hat sávon keresztül folyamatos az áthaladás. A rendőrök erőiket megfeszítve dolgoznak. Gördülékenyen megy minden, és a vöröskeresztesek pedig a gyerekeseknek nyújtanak segítséget, adnak enni- és innivalót. A jövő héten egy nagyobb hullámot várunk, ezért ezt a határátkelőhelyet is meg kell erősítenünk. Többen fognak majd itt dolgozni. A mai rendezettség alapján úgy látom, hogy ha megerősítjük ezt a átkelőpontot, a jövő héten is képesek leszünk ugyanilyen hatékonyan dolgozni – mondta a miniszterelnök.

 

Forrás: hirado.hu