Éjjeli koncerttel ünnepel a 30 éves Pro Musica

Már a kórus születése is szép, felemelõ volt. 1986-ban a Debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen a váratlanul, hirtelen alakult kórus rögtön megnyerte a versenyt és annak Nagydíját is. A váratlan születés valójában mégis hosszú évek munkájának gyümölcse volt.

A Cantemus Gyermekkórusban töltött felejthetetlen évek törvényszerûen vezettek a Pro Musica Leánykar megalakulásához. A sok-sok év alatt sikereken és közös élményeken edzõdött énekesek nem akarták feladni, új csodákért indultak.


SIKERLISTA ÁLL MÖGÖTTÜK

 

Felsorolni is lehetetlen az eltelt 30 év sikerlistáját, amellyel a nemzetközi zenei életben kiemelt rangot vívott ki Magyarország számára a Pro Musica Leánykar. A kórusmuzsika Európa Nagydíja, Bartók-Pásztory-díj, Magyar Örökség Díj, BBC Ezüst Rózsa serleg, nemzetközi kórusversenyek aranyérmei, kórusolimpiai gyõzelem...

 

JUBILEUMI HANGVERSENY

 

A jubileumi hangverseny különlegesnek ígérkezik. Szokatlan idõpontban, 2016. október 29-én, szombaton 22.00 órától, szinte éjszakai idõben a Nyíregyházi Római Katolikus Társszékesegyházban tartják. A szervezõk ezzel a rendhagyó idõponttal is szeretnék jelezni, nem mindennapi hangverseny készülõdik. A Pro Musica Leánykar mostani énekesei mellé csatlakoznak a kórus régi tagjai is, hogy együtt a közönséggel ünnepelhessék ezt a szép évfordulót. A hangverseny mottóját Kocsár Miklós, Fodor András költeményére komponált gyönyörû mûvébõl kölcsönözték: „Éjfélre jár... csak az út sejti hova megyünk”.

Jegyek elõvételben a Nyíregyházi Cantemus Kórus jegyirodájában kaphatók.