Együttműködési projekt

Nyíregyházát és a környezetéhez tartozó 15 járási települést érintette a több mint 19 és fél millió forintos európai uniós forrásból megvalósuló pályázat, amely a települések közötti együttműködés erősítését célozta meg. 2015 áprilisában indult a program, amelynek keretein belül a közszolgálatban és a civil szférában szociális területen dolgozókat készítette fel egy jobb minőségű, hatékonyabb ellátásra. Ennek érdekében kerekasztal-beszélgetéseken, tréningeken, lakossági tájékoztatókon és képzéseken vehettek részt a területen dolgozók. Mindezek mellett egy háztartási panel, szociológiai felmérés is elkészült a közreműködő településeken.

További képekért kattintson a fotóra!

Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta a projektzárón a Nyíregyházi Televízió Híradójának, nagyon fontos az, hogy már nemcsak nyíregyházi közigazgatási határon belül van lehetőség a mozgásra, és nemcsak kistérségi társulás szintjén lehet ötleteket kitalálni, hanem a járásba is kitekintést nyerhetnek. Az alpolgármester hozzátette, annyira szerves egységet képez Nyíregyháza és vonzáskörzete, a járás, hogy amikor szociális témáról és területről beszélnek a szakemberek, akkor nem lehet figyelmen kívül hagyni a kistérség eredményeit.

 

Új eredmények

 

A projekt során olyan felmérésekhez jutottak a szakemberek, amelyek korábban nem segítették a munkájukat. Az elmúlt fél évben a szociális területen dolgozók tapasztalatokat szereztek, amit a folyamatosan változó szabályrendszerben alkalmazni tudnak.

Vass Istvánné, a Nyitott Szociális Szolgáltató Központ vezetője jónak ítélte meg a programot. Azt mondta, nagyon szívesen vettek részt az eseményeken, hiszen rálátást kaptak a kistérség és a járás szociális ellátásaira.

A pályázat kötelezően megvalósítandó tevékenysége volt a járás területére vonatkozó Esélyteremtő programterv elkészítése, amely a járáson belül felmerült problémák komplex kezelésére tett javaslatot.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)