Együttműködési megállapodás - szerződést kötött a két nyíregyházi fociklub

A Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia Együttműködési megállapodást írt alá a FILO SE-vel. A jövőben a legtehetségesebb gyerekek a Szparihoz kerülnek, akik pedig ott kevesebb játéklehetőséget kapnak, a FILO-ban focizhatnak. A két egyesület ma sajtótájékoztató keretében írta alá a szerződést. 

- Szeretném hangsúlyozni, hogy a legtehetségesebb gyerekek kerülnek csak hozzánk, szó nincs arról, hogy átcsábítanánk a FILO-ban focizókat. Ráadásul ez egy kétirányú folyamat, mert lesz olyan is aki most nálunk futballozik, de a több játéklehetőség érdekében azt javasoljuk majd a szülőknek és a gyerekeknek, hogy menjenek át a FILO-ba. Már eddig is volt egy együttműködés a klubok között, ez most hivatalossá is vált - mondta Németh Károly a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia vezetője. 

Idén nyáron nyolc gyerek érkezett a Szparihoz a FILO-ból. Volt olyan is, aki a Szpariban kezdte pályafutását, majd 1-2 éves FILO-s szereplés után tért vissza. 

- A klub számára fontos az utánpótlás nevelés, ezért nagy hangsúlyt fektetünk erre a területre. Ennek fontos része a mostani megállapodás, mivel jelenleg a két egyesületnél 300-300 gyerek focizik, akik között több olyan tehetség is van, akik korosztályos válogatottságig juthatnak - mondta Kozák Attila, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője. 

A FILO SE 2011-ben azzal a céllal jött létre, hogy minél több gyerek focizhasson. A klubok között szakmai együttműködés is lesz.

- Egy célért küzdünk, hogy minden tehetséget megtartsunk Nyíregyházának. Ennek érdekében közös szakmai irányvonalat alakítunk ki, közös rendezvényeket tartunk, tornákat szervezünk. Az elmúlt években többször vettünk részt külföldi tornákon is, ezt is szeretnénk folytatni - mondta Márton Péter a FILO SE ügyvezetője. 

Márton János és Hokk Béla, a FILO SE szakosztályvezetői is sokat várnak az együttműködéstől. Utóbbi 18 évig dolgozott a Spartacusnál, így jól ismeri az edző kollégákat is a klubnál, ami segíti a közös szakmai munkát.