Együttműködés a városokkal

A Közbeszerzési Hatóság kiemelt célként kívánja patronálni a regionális érdekeket képviselő helyi önkormányzatok célkitűzéseinek megvalósulását, egyúttal az önkormányzatok közbeszerzési eljárásainak szakmai támogatását a közpénzek átlátható, tisztességes és hatékony felhasználásának védelme, mint közös érdek céljából.

A Stratégiai Együttműködési Megállapodás keretében a felek – többek között – vállalják, hogy a jövőben törekszenek a regionális érdekek megjelenítésére az önkormányzatok közbeszerzési eljárásai feltételrendszerének meghatározásakor, illetve regionális szinten is szorgalmazzák a jogszerű közbeszerzési magatartások kialakítását és elterjesztését.

A Hatóság független szervként segíti az önkormányzatok közbeszerzéseit a jogértelmezéssel kapcsolatos szakmai kérdések terén, az együttműködés konkrét ügyekre azonban nem terjed ki, azaz nem tartható sem konzultáció, sem szakmai egyeztetés folyamatban lévő jogorvoslati ügyben, avagy a Hatóság előtt folyamatban lévő ügy kapcsán.

A szerződő felek fontosnak tartják, hogy a hazai közbeszerzésekben megfelelő garanciák védjék a közpénzek észszerű és hatékony elköltését, azok átláthatóan és ellenőrizhetően kerüljenek felhasználásra. 
A kijelölt célok elérése érdekében a Hatóság új lendületet véve dolgozik egy korszerű szolgáltató hatóság kialakításán, amely ügyfélközpontúságával élen jár a hazai közigazgatásban.