Együttműködés a napkoriakkal

A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a napkori együttműködéssel már kilenc egyesülettel működik együtt az ibrányi, újfehértói, a nagyhalászi, a rakamazi, a tiszaberceli és a gávavencsellői, továbbá a nagykállói mellett.

Csütörtök délelőtt a Napkori Önkéntes Egyesület elnöke, dr. Spinyhért Zsolt és Toldi András tűzoltó őrnagy, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka írta alá a hármas kategóriába tartozó együttműködési megállapodást.

[REKLAM]

Ez azt jelenti, hogy a tűzoltó egyesület még nem rendelkezik saját gépjárművel, de ugyanakkor nem rendszeresített szakfelszerelésekkel is ellátja tevékenységét. Így, például egy avartűznél kéziszerszámokkal segítheti a hivatásos tűzoltók munkáját, vagy egy lakóháztűznél, továbbá egy műszaki mentésnél is egyéb feladatokat elláthat a hivatásos egységek mellett.

A Napkori Önkéntes Tűzoltó Egyesület több mint tíz fővel, december elsejétől vállalta, hogy segíti az ott lakók mentő-tűzvédelmének az ellátását. A tagok túlnyomó többsége egyébként már rendelkezik szakképesítéssel, a jövő évi tervekben pedig szerepel egy gépjármű-fecskendő beszerzése, amely még nagyobb biztonságot jelenthetne a településnek.