Együtt a Magyar Kupa döntősökkel – négy között a Blue Sharks

 Ha Hepp-kupa négyes döntő, akkor Nyíregyháza Blue Sharks. A férfi kosárlabda együttes most is bejutott a legjobb négy közé, Sitku Ernő szakmai igazgató pedig bízik abban, hogy még egyet lépnek előre.

- Két éve harmadik, tavaly második lett a csapat. Folytathatjuk a sort?

- Jó lenne, a négy között ott vagyunk, és az elődöntő során újabb lépést tehetünk. Nagyon örülünk annak, hogy sorozatban mindig ott vagyunk a legjobbak között.

- A Honvédot kapta a gárda. Hogy fogadták a csapatnál a hírt?

- A Hepp-kupa egy nagyon jó rendezvény, biztos vagyok abban, hogy a fiúkat motiválja az, hogy a Magyar Kupa döntőjében szereplő gárdákkal együtt vehetnek részt a győri fináléban, így látják a legjobb csapatokat is. Örültünk, hogy az elődöntőben elkerültük a Veszprémet, de tudjuk, hogy a Honvéd nagyon nehéz ellenfél. Nehéz mérkőzés vár ránk, nekem kicsit pikáns is lesz a meccs.

- Szép és sikeres éveket töltött a fővárosi klubnál. Furcsa érzés az ellenfelet irányítani?

- Persze, speciális helyzet, de most az a cél, hogy a Nyíregyházával győzzünk, és az aranyéremért csatázhassunk.

- Érkezett egy új légiós. Sikerült már beépíteni?

- Sajnos rögtön egy húzódást szenvedett, ezért nem tudott százszázalékos munkát végezni sem az edzéseken, sem az első mérkőzésen. Egy nagyon intelligens játékos, gyorsan felvette a ritmust. Jót tett az érkezése, Bus Iván teljesítménye például sokat javult azóta, remélem a többieké is pozitív irányba változik.

- Mely posztokon van szükség előre lépésre?

- A centerek munkáját például nagyban segítheti az új légiós, nem voltunk eddig teljesen elégedettek azzal, ahogy őket helyzetbe tudtuk hozni. Gondolkodásban talán kicsit előrébb is tart annál mint amit eddig megszoktak az itt játszó csapattársak, de egyre jobban megértik egymást. Reméljük ez az eredményeken is látszik majd.

Dankó László