Egyszerre három felajánlást is kapott a kórház alapítványa

 

2011-től rendezi meg Nyíregyháza Önkormányzata a Városbált. Azzal a céllal hívták életre a már hagyománnyal bíró rendezvényt, hogy a bevételéből származó összeggel támogassanak valamilyen civil szervezetet, egy jó cél elérése érdekében. A bál évről évre egyre nagyobb érdeklődésre tett szert, néhány év alatt megsokszorozódott a részvevők száma.

Sokáig nem volt városi bál Nyíregyházán és nagyon örülök, hogy egyre népszerűbb. Az első bálon még olyan 150-en voltunk, most pedig már több mint 650-en. Mindig jótékonysági célokat fogalmazunk meg, az elmúlt évben a közbiztonságot helyeztük előtérbe, most pedig a kórházi alapítvány kapta a bevételt.

– mondta el Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Egyedi fejlesztésű kocsik és speciális lézer

Az Önkormányzat által felajánlott összegből 10 db egyedi fejlesztésű betegszállító kocsit vásárolnak. Ezeket akkor használhatják majd a mozgásukban korlátozottak, amikor felépül a parkolóház, és így könnyebb lesz az osztályokra eljutni. A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület 300 ezer forintot ajánlott fel az alapítvány részére, amiből egy speciális lézert vásároltak. Leginkább seb kezelésre és felfekvéses fekélyek kezelésére használják a Rehabilitációs Osztályon, de más osztályokon is nagy szükség lenne rá.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója kiemelte, hogy eddig is nagyon jó kapcsolat volt az egyesület és a kórház között, korábban is valósult meg a vállalkozók felajánlásából számos fejlesztés.

A betegeink láthatják, hogy a Bocskai utcai bejáratot egy új ajtóval látták el, a betegirányító táblákat az ő adományukból valósítottuk meg, illetve a Szülészeti Osztály előtt egy jelentős aszfaltozás történt. Olyan adományokat kaptunk, amit a mindennapi betegellátásban tudtunk hasznosítani.

– tette hozzá Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Február 21-től kezdődik a licit

Mónus József többszörös világbajnok és világrekorder hagyományőrző távlövő íjász árverésre ajánlotta fel a „Fehér Farkas” nevű íját, melyet számos rangos versenyen használt. Az íjra február 21-től lehet licitálni a kórház Facebook oldalán.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Francz Mónika, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte minden felajánlás nagy jelentőséggel bír a kórház életében, hiszen komoly céljaik vannak.

Várják az adók 1%-át

Azért nagy dolog mert úgy érzem, hogy most ért be annak a gyümölcse, hogy alapítványunk komoly célokat tűzött ki maga elé és én úgy értékelem ezeket a felajánlásokat, hogy magas szintre, az önkormányzat szintjére is elérkezett ez az üzenet, és ez egy nagyon jó indulás ahhoz, hogy minél szélesebb körbe elterjedjen a tevékenységünk és annak a fontossága.

– árulta el Dr. Francz Mónika, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Dr. Francz Mónika hozzátette, május 22-ig dönthetnek a magánszemélyek arról, hogy melyik regisztrált civil szervezetnek ajánlják fel adójuk 1%-át, szeretné, ha az alapítványukat támogatnák.


Kanócz Rita