Egyre több önkormányzati épület újul meg. Az ÉVISZ-nél is befejeződtek a munkálatok!
Fotó: Szarka Lajos

Májusban még javában zajlottak a felújítási munkálatok az ÉVISZ-nél. Mára azonban megújult az intézmény. Egy energetikailag modernizált iskolában kezdhetik meg pár nap múlva az új tanévet a diákok.

Több mint 627 millió forint. Ez a teljes támogatási összege az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál IV. ütem című projektnek; amely keretében az ÉVISZ-t is fejlesztették. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta:

18 óvoda – bölcsőde és 3 iskola teljes felújítása a héten befejeződik, tehát a tanévkezdésnek nincs semmi akadálya. Ebben a projektben az ÉVISZ mellett korszerűsödik, korszerűsödött még az Albérlők Háza, a Gárdonyi és a Sója iskola, valamint az Éjjeli Menedékhely is.

A Vasvári Pál utcai intézménynél a homlokzat, a lábazat, a padlásfödém szigetelése, a külső nyílászárók és a radiátorok cseréje is megtörtént és két korlátlifttel is bővül az iskola. A fejlesztést helyszíni szemlén tekintette meg a polgármester, az iskola igazgatója, a kivitelező, valamint a Szakképzési Centrum kancellárja. Kiderült, egy korábbi, Szakképzési Centrumos projekt keretében már napelemes rendszer is segíti a hatékonyabb energiafelhasználást. Erről Pájer Attila kancellár szólt:

Létrehoztunk egy napelemes áramtermelő rendszert egy KEOP-os pályázat keretében. Mi ezt tettük hozzá az ÉVISZ fejlődőséhez. Az új, épületenergetikai beruházást már a város tette hozzá. Fontos, hogy amit a város megvalósít, támogat, mi karbantartásokkal igyekszünk megőrizni az utókornak, a gyerekek számára.

A fejlesztés eredményeként az energiára fordítandó költségek jelentősen csökkennek, hatékonyabb energiahasználat és racionálisabb energiagazdálkodás valósul meg.

Kapcsolódó galéria

Megújult az ÉVISZ