Egyre több a külföldi vendég a strandon is!

A nyári melegben sokan a strandon hűsölnek, ráadásul teszik ezt nem csak a magyar turisták. A pandémiás időszak után egyre több külföldi vendég, főként lengyel, román és szlovák nyaralók is Nyíregyházát választják úticélul.

 

-A nyíregyházi strand – Hála Istennek - továbbra is népszerű a vendégek körében. A júniusra tervezett vendégszámunkat azt tudtuk hozni, ami nagyon nagy öröm számunkra. Kicsit a pandémiás évek után félve tekintettünk a szezon elé, de reménykedtünk abban, hogy majd élénkülni fog a vendégforgalom és eddig bizakodóak is vagyunk. Hozzuk azokat a számokat, amiket terveztünk és reméljük, hogy ez júliusra-augusztusra is így lesz- tájékoztatott Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

Az elmúlt két év a koronavírus világjárvány miatt nehéz volt a fürdők számára is, 2022-ben viszont már ismét korlátozások nélkül várják a vendégeket, köztük a külföldi turistákat is.

 

-Ami külön öröm, hogy a külföldi vendégek egyre nagyobb számban térnek vissza. A pandémiás évek alatt gyakorlatilag ezt a vendégkört teljes egészében elveszítettük, hiszen mindenki otthon volt, de most már érezhetően egyre többen vannak. Ukrajna most sajnos kiesik a vendégforgalom szempontjából, de a szlovákok, a lengyelek és a románok egyre nagyobb számban térnek vissza.

A nyári időszakban a Parkfürdőben minden nap aquazumbát és aquatorát tartanak, a gyerekekkel pedig animátor foglalkozik. Vasárnaponként fellép a Burattino bábszínház, szerdánként és péntekenként pedig éjszakai fürdőzésre várják a vendégeket a Parkfürdő termálmedencéjében.