Egyre kevesebb az álláskereső, a cégek fejlesztenek és nő a munkahelyek száma is

Megtelt a Continental Aréna csütörtök délelőtt. A 2. Kelet Állásbörze idén is lehetőséget biztosított, hogy az érdeklődő álláskeresők személyesen jelentkezhessenek munkavállalónak.


Megyénk legnagyobb foglalkoztatói is standoltak az állásbörzén, több százan ismerkedtek a kiállító cégekkel, oktatási intézményekkel.

Munkaerőpiaci seregszemle

A rendezvényen a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik háttérintézményének, az OFA ügyvezető igazgatója a gazdasági, így a munkaerőpiaci sikerekről is szólt.

Dr. Karakó László kiemelte:

Sokan nevettek 2010-ben, amikor azt mondtuk, hogy egymillió munkahelyet teremtünk 10 év alatt. Már több mint 700 ezernél tartunk! Vélhetően – ahogy látjuk a gazdaság fejlődését, az ígéret teljesülni fog.

A rendezvényen Román István megyei kormánymegbízott hangsúlyozta, egyre kevesebb az álláskereső Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

7,8%-os munkanélküliségi adatról beszélünk. Ez 2010-ben még 20% környékén volt rendszeresen. Ez azt jelenti, hogy jóval több embernek van lehetősége dolgozni és ami ennél is fontosabb, hogy van értelme azoknak a programoknak, amelyeket a Kormányhivatal berkein belül folytatunk, amelyekkel a foglalkoztatást támogatjuk, illetve segítjük a munkavállalókat, hogy megfelelő munkahelyekhez jussanak.

Az állásbörzén városunk polgármestere hangsúlyozta, több cég fejleszt Nyíregyházán, a munkahelyek száma szinte folyamatosan nő.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Kovács Ferenc elmondta:

Az önkormányzat is figyel arra, hogy a foglalkoztatást segítse. Tovább- és átképzésekről is lehet szó – erre fektet nagy hangsúlyt a Foglalkoztatási Paktum, amely közel 2 milliárd forintos forrással rendelkezik annak érdekében, hogy Nyíregyházán ez a folyamat egyre inkább erősödjön, tovább javuljon a munkaerőpiaci helyzet.

A Continental Arénában mintegy 60 cég kínált több száz állást az érdeklődőknek.


Dér Vivien