Egyetemi együttműködések

Az elmúlt két évben jelentősen megerősödött Nyíregyháza és a testvérváros Eperjes kapcsolata, így egyértelmű volt, hogy kezdeményezze a két egyetem együttműködési megállapodását is, mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. Korábban már testvériskolai megállapodást kötöttek a városok evangélikus gimnáziumai.

További képekért kattintson a fotóra!

Nyíregyháza és Eperjes földrajzilag is közel van egymáshoz, dinamikusan fejlődő gazdasággal rendelkeznek, így folyamatos és tartalmas lehet a közös munka minden területen. Az egyetemek a jövőben nem csak oktatási szinten, de a kutatásban és a nemzetközi projektekben is szeretnének közösen dolgozni.

 

ERŐSÖDŐ TESTVÉRVÁROSI KAPCSOLAT

 

Dr. Onder Csaba, a Nyíregyházi Egyetem rektora kiemelte, hogy azért is fontos az együttműködési megállapodás, mert egy jól működő testvérvárosi kapcsolatot erősít tovább. Dr. Kónya Péter, az Eperjesi Egyetem rektora elmondta, már a 70-es években is volt kapcsolat a városok akkori főiskolái között. Úgy gondolja, hogy ez a hivatalos folytatás lesz az emberek kapcsolata, közös munkája a hallgatók és a tanszékek érdekében.

A két egyetem együttműködési megállapodását ünnepélyes keretek között írta alá a nyíregyházi és az eperjesi felsőoktatási intézmény rektora.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)