Egyetemi diplomaosztó Nyíregyházán

Történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi azok, akik részt vettek a Nyíregyházi Egyetem diplomaátadó ünnepségén. A korábbi Nyíregyházi Főiskola ugyanis 2016. január 1-jétől Alkalmazott Tudományok Egyetemeként működik tovább, így a szombati oklevélátadó ceremónia hallgatói már valamennyien a Nyíregyházi Egyetem végzettjei.

További képekért kattintson a fotóra!

Az intézmény rektora, dr. Onder Csaba ünnepi beszédében hangsúlyozta, bár 320-an tettek sikeres záróvizsgát, a végzettek 55 százaléka nem rendelkezik nyelvvizsgával, így nem vehette át a diplomáját. 2020-tól azonban már felvételi követelmény lesz a nyelvvizsga megléte, így ennek megoldására az egyetem idegen nyelvi képzések bevezetését tervezi.

 

Versenyképes felsőoktatás

 

Az eseményen részt vett Lipők Sándor miniszteri biztos is, aki a végzősöket köszöntőbeszédében elmondta, a kormány célja a magyar felsőoktatás magas színvonalának, versenyképességének biztosítása. Kijelentette, hogy az ország fejlődésének kulcsa a megfelelő minőségű felsőoktatás, amely képes válaszolni a gazdasági és társadalmi kihívásokra. Az első egyetemi diplomaosztón, a hallgatói búcsúzókat követően kitüntetések átadására is sor került.

Piszár Tünde

(Fotó: Trifonov Éva)