Egyedülálló technológiát mutattak be

A cégnél 2,5 millió eurós beruházással egy Magyarországon teljesen egyedülálló technológiát avattak. Az átadóünnepségen városunk polgármestere kiemelte, egy-egy ilyen fejlesztés Nyíregyháza gazdasági erejét is mutatja.

 

Nyomdaipari fejlesztés

 

A Color Pack Zrt. 1990-es megalakulása óta nyújt nyomdai szolgáltatást. A cég a papír alapú csomagolóanyagok gyártása mellett magazinok, könyvek és egyedi reklámanyagok készítésére specializálódott. A társaság szinte folyamatosan fejleszt, az elmúlt 4 év alatt 39 százalékkal nőtt alkalmazotti létszáma és 24 százalékkal emelkedett a dolgozók átlagkeresete. A cég most új, 80 tonnás gépével szélesítette nyomdaipari palettáját.

Zsukk László vezérigazgató elmondta: – Egy speciális UV lakkal és UV festékkel lehet vele dolgozni. Ez azért nagyon fontos, mert papíron kívül másféle alapanyagokra is tudunk majd vele nyomtatni. Például műanyag alapanyagra, fémmel bevont papírra, tehát nagyon speciális, nagyon drága és magas hozzáadott értékű termékekre.

Az átadóünnepségen dr. Kovács Ferenc polgármester azt mondta, az önkormányzat minden lehetőséget megragad és megad, hogy a vállalkozásokat segítse. Akár közműépítésekkel, infrastrukturális beruházásokkal, de többek között az új ipari park is kínál lehetőséget, és a helyi, több mint 2 milliárd forintos Foglalkoztatási Paktum is nyújt támogatást – tette hozzá. – Több kormányzati és uniós támogatás is segíti a vállalkozásokat. A Color Pack fejlesztése is egy GINOP-os pályázat keretében valósult meg – mondta a polgármester.


– A GINOP egy speciális gazdaságfejlesztő pályázat. Erre a kiírásra nyújtottak be sikeres pályázatot a Color Pack-osok is, és nyerték ezt a beruházási támogatást, ami 50 százalékos. Ha még nagyobb beruházást tudnak, akarnak – és remélem, hogy egyre több nyíregyházi középcég is így tesz – akkor a jelenleg általában a multik által igénybe vett támogatási rendszert is élvezhetik. Ezek az úgynevezett EKD-s, azaz Egyedi Kormánydöntést igénylő beruházások.

 

További képekért kattintson a fotóra! 

Hatalmas az új gép

 

A Color Pack új gépe 24 méter hosszú, 80 tonnás. Hat színt tud nyomtatni egy menetben, sebessége 18 ezer ív / óra – így hatékonyabb, jobb minőségű nyomtatást garantál.

Dér Vivien

(Fotó: Szarka Lajos)