Egy szerény képzőművész: Tyurin Dániel

– Mikor kezdtél érdeklődni a képzőművészetek iránt?

– A képzőművészet egy olyan dolog az életemben, ami mindig is érdekelt, egészen kicsi korom óta. Vásárosnaményban jártam általános iskolába és azért döntöttem ezután a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola mellett, hogy akadémista módon foglalkozhassak az alkotással.

 

SZERÉNYEN ÉS KITARTÓAN ELŐRE

 

– Hogyan látod saját munkáidat?

– Nagyon zöldfülűnek vallom magam... (mosolyog) Jelenleg csak gyakorlás céljából készítek portrékat, amiket még nem neveznék műalkotásnak. Az eddigi eredményeim inspirálnak, de hosszú út áll még előttem, sok időnek kell eltelnie, hogy aktív alkotóművész lehessek.

 

A ZENE HATÁSA

 

– Mi inspirál munka közben?

– Általában egy aktuális érzelmi töltet, vagy valamilyen zene. A dalokat aszerint válogatom, hogy milyen témájú az adott munkám, így jobban bele tudom élni magamat.

 

GYŐZTES PÁLYAMUNKA

 

– A Lebeg-Repül diák alkotói pályázaton első helyezést értél el. Mesélj az ide készített munkádról, és arról, hogy milyen érzés volt az elismerés!

– Az akkori munkám igazából rengeteg kísérlet eredménye... Szimpla térrel való játék. Minden egyes nap hozzáadtam valami apróságot, esetleg elvettem. A már meglévő tapasztalataimat is felhasználtam. Az, hogy első helyezett lettem, nagyon nagy megtiszteltetés számomra, további munkákhoz ad löketet.

 

MINDIG DOLGOZIK VALAMI ÚJDONSÁGON

 

– Van most készülőfélben lévő alkotásod?

– Most fejeztem be a legutóbbi munkámat, a Dühöngőt. Az iskolában megszervezett pályázati kiállításra szántam, egy közönségdíjat is kiérdemelt. (mosolyog) Általában folyamatosan dolgozok valamilyen munkán, jelenleg egy női portrét tervezek.

 

A JÖVŐ SZOBRÁSZA

 

– Hogyan tervezed a jövődet, a művészetek területén képzeled el magad?

– Mindenképpen szobrászattal szeretnék foglalkozni, és a speciális effektek is érdekelnek, így akár a filmipar területén is el tudom magam képzelni.

Farkas Fanni