Egy pont Dorogról - döntetlent játszott a Nyíregyháza Spartacus idegenben

 Mindkét együttesnél több játékos sérülés miatt nem állt a vezetőedző rendelkezésére, a Szparinál Rubus Tamás állapota javult annyit, hogy kezdhetett, Pekár László húzódása viszont nem jött rendbe. Utóbbi a szerdai találkozón sérült meg.

 

Dorogi FC - Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (1-0)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion

Jv: Kovács J. Zoltán (Bede, Hofbauer)

Dorog: Horváth G. – Fürjes, Lénárt, Nagy Zs., Papp M. – Kitl M., Mészáros Á. – Faragó T. (Zachán 78.), Vígh (Paudits 59.), Szedlár – Hegedűs M.(Erdélyi 78.)

vezetőedző: Miskei Attila

Nyíregyháza: Fadgyas - Nagy J.(Bakos 87.), Fodor, Rubus, Forró - Végső, Farkas (Daru 56.) - Polényi, Kártik, Tóth Á. (Ötvös 56.) - Hornyák

vezetőedző: Lengyel Roland

Egy Polényi lövéssel indult a meccs, a labda a kapu fölött szállt el. Jobban kezdett a Szpari, a 6. percben szögletet harcolt ki Hornyák de a sarokrúgás után ismét elkerülte a labda a kaput. Kiegyenlített volt az első negyedóra, a hazaiak előtt egy lehetőség adódott, de Farkas tisztázott egy beadás után. A 17. percben aztán mégis a Dorog szerzett vezetést, Szedlár beadására Hegedűs érkezett pontosan középen, előnyhöz juttatva a hazaiakat, 1-0. A folytatás mezőnyjátékot hozott, majd Tóth lépett ki egy fejes után, de az utolsó pillanatban mentett Hegedűs. A 30. percben már 5-0 volt a szögletarány a Nyíregyháza javára, de az ötödik sarokrúgás sem volt eredményes. Hazai részről egy Kitl és egy Hegedűs lövés volt a válasz, de egyik sem találta el Fadgyas kapuját. A 41. percben Forró kapott sárga lapot buktatásért, majd a hajrában két hazai szöglet jelentett veszélyt a Szpari kapujára, de több gól nem esett, így a szünetben a Dorog vezetett 1-0-ra.

Félidei statisztika:

Gólok 1-0

Kaput eltaláló lövések 1-0

Lövések: 4-4

Szögletek 2-5

Sárga lapok:0-1

A második félidő elején is kiegyenlített volt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 49. percben aztán Vígh kapott jó labdát középen, de kapáslövése nem volt jó. Az 54. percben nagy hazai helyzet, egy kapu előtti kavarodás után Fadgyas védett bravúrral egy közeli lövést. Cserélt a Szpari, Tóth és Farkas ment le, Daru és Ötvös érkezett. A folytatásban előbb egy szöglet után Szedlár lőtt mellé, majd egy nyíregyházi szabadrúgás után alakult ki lehetőség, de a dorogiak tisztáztak. Végső kapott sárgát a 66. percben. A 71. percben aztán sikerült az egyenlítés, Ötvös Bence szabadrúgása után a kapus kiütötte a labdát, Hornyák Marcell pedig az üres kapuba ívelt, 1-1! A 80. percben nagy helyzet maradt ki, Daru kapott jó labdát, de hatalmasat védett lövésénél Horváth. Kártik előtt is adódott egy helyzet, majd a hajrá izgalmasan alakult, Szedlár lövésénél alig ment mellé a labda, az eredmény pedig nem változott, döntetlen lett a vége.

Dankó László