Egy nyíregyházi lány is részt vesz majd a szentpétervári Cukrász Világbajnokságon!

A 2018-as Kulináris Világbajnokságon többen képviselték térségünket, a nemzeti válogatottban három megyei szakembernek szurkolhattunk: Földesi Csenge cukrásznak, Huszár Tibor séfnek és Kézi Sára cukrásznak. Sára nemcsak tavaly novemberben és nemcsak Luxemburgban mérettette meg tudását; február közepén Riminiben versenyzett, a Global Pastry Chefs Challenge, azaz a Cukrász Világbajnokság európai selejtezőjén. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott csapattársával!

Az induló csapatoknak 3,5 órás versenyidő állt rendelkezésükre egy dísztorta és hat tányérdesszert elkészítéséhez, majd tálalásához. Csapattársammal, Nagy Csabával egy bazsalikomos-zöld teás piskótát, tejcsokoládés ganachet, sóskaramellás-vaníliás namelaka krémet, málnás-zöld teás fagylaltot, csokoládé coulant és tokaji sabayont is prezentáltunk. A zsűri arany minősítéssel díjazta munkánkat, így már biztos ott leszünk a 2020-as szentpétervári világbajnokságon!


Sára az érettségi után két évvel kezdte el a cukrász szakot a Sipkayban, és annyira megszerette, hogy még az egyetemet is otthagyta. Hobbijára, hivatására talált, kiteljesedett! A kötelező tananyag mellett igyekezett újabb és újabb technikákat is elsajátítani, kreativitását, tehetségét megmutatni.

Nemcsak a családomnak, mentoraimnak és tanáraimnak jár köszönet a támogatásért, hanem többek között a munkahelyemnek, kollégáimnak is (egy baktalórántházi étteremben dolgozok cukrászként), valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségnek.


Alázat és szorgalom is kell a sikerhez – véli Sára, aki már most készül a 2020-as Világbajnokságra!

 


Szerző: Rutkai
Fotók: LorettArt Photography; Facebook