Egy napra szentimrések lettek, szeptemberben visszavárják őket

– Jöttek. Láttak. Visszavárjuk őket! „Szentimrésnek” lenni fogalom, életérzés, öntudat. Ebbe nyertek betekintést azok a nyolcadikos diákok, akik részt vettek a „Légy egy napra szentimrés”! elnevezésű, rendkívüli nyílt napunkon 2024. január 26-án – fogalmazott a gimnáziumot, általános iskolát, kollégiumot és óvodát is magában foglaló intézmény alábbi beszámolót készítő pedagógusa, Bessenyei Marianna.

Felkészült tanárok és lelkes szentimrés tanulók fogadták az ide érkező látogatókat, akik csapatokban vettek részt a különböző állomásokon, ahol LEGO-robotokat versenyeztethettek, elrepítettük őket Japánba a médiások segítségével, a nagy utazás után pedig kipihenhették magukat a kollégium klubszobájában, ahol forró tea, csocsó, darts és billiárd várta a betérőket a jó hangulat mellett. De a mozgásra vágyók sem maradtak ki a jóból, hiszen nemcsak az iskola zegzugait járták be a programok keretében, hanem táncoltak is a felfedező állomások egyikén. 

Élményteli felfedezések

Apropó, felfedezés! A biológia-kémia-fizika iránt érdeklődők mit sem sejtve, egy szabadulószobába léptek be, ahol csak az utasításokat követve és a kísérleteket végrehajtva szabadulhattak ki. Volt, amire senki sem volt felkészülve, csak a beavatottak, így sokaknak nagy izgalommal járt a durranógáz „elkészülte”. A matekosok ügyességi és számolási feladatokon keresztül mérettethették meg magukat, de angolból, németből, magyarból, történelemből is teret kapott az interaktivitás, együtt énekeltek, Kahoot!-oztak, vagy az eddigi közös olvasmányélményeiket elevenítették fel az azokban szereplő ikonikus tárgyak segítségével a gyermekek.

Öröm, nyitottság, lelkesedés

A kezdeti megszeppent mosolyok hamar átváltottak felszabadult örömmé, amiben nagy szerepe volt az ide látogató gyermekek nyitottságának, érdeklődésének, és a programokat tervező-szervező pedagógus kollégák lelkes közreműködésének. Mi mindenkit a legnagyobb szeretettel és szakértelemmel várunk, hogy tudásuk legjavát megszerezhessék az ide jelentkező diákok!

Kövess minket!

Ha továbbtanulás előtt állsz, mindenképp kövess minket az alábbi elérhetőségeken (honlapunkon, Facebookon, Instán, TikTokon), hogy képet kapj a működésünkről, programjainkról, és a rád vonatkozó információkról
 

Kapcsolódó galéria

Szent Imre