Senior táncház – Ismét elindultak a Mozdulj Nyíregyháza! mozgásprogramjai
Fotó: Trifonov Éva

Hétfőn elstartolt a Mozdulj Nyíregyháza! A mozgásprogram immár 11. évét kezdte meg és a város 24 különböző pontján, több mint 28-féle mozgásforma, összesen heti 43 foglalkozás keretében nyújt sportolási lehetőséget.

 

Ahogy minden korosztály, így a szépkorúak is több foglalkozás közül válogathatnak, ilyen például a hétfőn 10 órától kezdődő senior táncház a Váci Mihály Kulturális Központban, ide már a téli szünet utáni első órára több mint 30 résztvevő érkezett.

– Nagyon várták már a résztvevők, hogy mikor kezdődik a Mozdulj Nyíregyháza! Mindig nagyon várják, nemcsak a mostani alkalommal, hisz hiányzik nekik a mozgás, illetve a csoport, az összetartozás. Itt barátságok alakultak már ki, a hangulat mindig nagyon jó. Örömmel látom, hogy most is vannak olyan emberek, akik most jöttek először, tehát új becsatlakozók is jöttek most az első alkalomra – részletezte Szabó Kata, a senior táncház oktatója.

Szabó Kata táncoktató azt is elmondta, a senior táncház foglalkozásai során minden izomcsoportot átmozgatnak, így arra bátorítja a szépkorúakat, hogy próbálják ki a Mozdulj Nyíregyháza! ingyenes óráját. A senior korosztálynak szervezett kíméletes táncóra egy kellemes kikapcsolódást nyújtó, egészségmegőrző és betegségmegelőző mozgásforma. Nem kell hozzá előzetes tánctudás, sem táncpartner, a csoporthoz pedig bármikor lehet csatlakozni. De a hétfő délelőtti senior táncház mellett számos más mozgásforma vár minden korosztályt.

– Én azt gondolom, a nyíregyháziak már ismerik, mi az, hogy Mozdulj Nyíregyháza! A részvételből, a látogatottságból, sőt a folyamatos megkereséseinkből azt látjuk, hogy a résztvevők még szívük szerint téli és nyári szünetet sem engednének a Mozdulj programban, hanem akár a hét minden napján és az év minden napján részt tudnának venni. Tehát van kikért szervezni, és tényleg egy sportos város Nyíregyháza, és a nyíregyháziak szívesen mozdulnak velünk – mondta el a mozgásprogram kapcsán Hornyák Enikő sportreferens.

Visszatekintve az elmúlt 10 évre, a szervezők számára is sokszor meglepő statisztikai adatok bizonyították, hogy a 2013. november 4-én indított, országosan is egyedülálló önkormányzati programsorozat kezdetektől nagy népszerűségnek örvendett és hétről hétre egyre több nyíregyházit mozgatott meg. A foglalkozásokon tapasztalt egyre növekvő lakossági igénynek való megfelelés céljából a mozgásprogram folyamatosan bővült új mozgáselemekkel és új helyszínekkel, így mára szinte a város minden körzetében elérhető valamelyik foglalkozás, minden korosztály számára – melyekről bővebben a Mozdulj Nyíregyháza! új honlapján, a www.mozduljnyiregyhaza.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó galéria

Újra Mozdulj Nyíregyháza! - Senior táncház a VMKK-ban