Egy nap, két találkozó - NB-I-es csapatot győzött le a Szpari !

A Kisvárda ellen lépett pályára a Szolnok elleni 2-0-ás győzelem után második szombati edzőmérkőzésén a Nyíregyháza Spartacus.

 

Nyíregyháza Spartacus – Kisvárda 2-1 (0-0)

Jv: Takács János (Szilágyi, Soós)

Városi Stadion 300 néző

Nyíregyháza: Jova – Nagy J., Nagy T., Pejovic, Farkas – Bakos (Daru a szünetben), Kártik, Gulyás, Starosta (Végső 85.) – Rezes, Pekár

vezetőedző: Bozsik József

Kisvárda: Felipe – Lukjancsuk(Mitosevic s 67.,), Parcvanija, Izing (Berias 80.), Jánvári (Protic 80.), Vári, Lucas, Karaszjuk (Gosztonyi 74.,), Misics (Melnyik 67.,), Ilic (Sassa 80.), Sinder (Kovácsréti 80.)

vezetőedző: Kondás Elemér

A találkozó eleje mezőnyjátékot hozott, mindkét csapat jól megszervezte védekezését. A 10. percben egy lecsorgó labda után Sinder lőtt a bal oldalról, de mellé ment a labdája. A másik oldalon Rezes került gyanús körülmények között a földre, de nem ítélt büntetőt a játékvezető. Enyhe mezőnyfölényben játszott a Szpari, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítani, a Kisvárda pedig türelmesen tartotta a labdát. 30. percben egy szabadrúgás után Rezes csúsztatott, Felipe védett. A vendégeknél Ilic került helyzetbe, de csúnyán mellé lőtt a bal oldalról. A 39. percben egy szöglet után Vári emelkedett a legmagasabbra, de fölé fejelt. Kártik indította remek labdával Rezest, de az utolsó pillanatban szereltek a védők. Az első félidő nem hozott gólt.

Fordulás után viszont gyorsan gólt szerzett a Kisvárda, egy szöglet után Vári fejelt a léc alá, 0-1. A kapott gól után próbált egyenlíteni a Nyíregyháza, főleg a szünetben beállt Darut keresték a társak. Az 58. percben Vári tette kézzel maga elé a labdát, 11-es! A büntetőt Pekár lőtte, de Felipe védett, majd a kipattanót is hárította a kapus. A folytatásban Nagy Tamás szerzett labdát, szépen végigvitte a pályán, passza után viszont szögletre mentett a Kisvárda védelme. A másik oldalon előbb Sinder ziccerét, majd Ilic lövését hárította Jova. A 79. percbden viszont sikerült egyenlíteni, Rezes László kapott jó labdát középen, majd kilőtte a hosszú sarkot, 1-1! Sőt, a 84. percben a vezetést is megszerezte a Spartacus! Starosta Dávid jobbról érkező remek beadása után Daru Bence fejelte a labdát a kapuba, 2-1. A hajrában az eredmény nem változott, a Szpari második szombati edzőmeccsét is megnyerte!

Dankó László

Fotó:Trifonov Éva