Egy mozdulat is lehet életveszélyes - Koponyáját törte, a presszó teraszáról lökték le
Egy mozdulat is lehet életveszélyes - Koponyáját törte, a presszó teraszáról lökték le

Koponyáját törte az a sértett, akit a vádlott a presszó teraszáról az utcára lökött.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy nyírségi férfivel szemben, aki 2019. március 10. napján a község központjában lévő presszó teraszán vitába keveredett a sértettel. A nézeteltérés oka az volt, hogy az egyébként már börtönt is megjárt vádlott alkalmi munkát vállalt a sértett édesapjánál, amit a sértett ellenzett, kifogásolt.

A szóváltás során a vádlott két kézzel, a mellkasán meglökte a sértettet, aki a fél méter magas teraszról az aszfaltozott járdára esett, ahol a fejét beverte, és eszméletét is elveszítette. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy három hónap alatt gyógyultak meg, azonban a szakértők két év elteltével újabb vizsgálatot tartanak szükségesnek, mert fennáll a lehetősége, hogy maradandó károsodás alakul ki a sértettnél.

Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben a bíróságnak. Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és nem kéri a tárgyalás megtartását, akkor az ügyészség szerint két év börtönbüntetésre kellene ítélni a vádlottat. Ebben az esetben a sértettnek sem kellene a bíróságon megjelennie, sőt a szakértők meghallgatását is mellőzni lehetne.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

 

Dr. Szilágyi László

      sajtószóvivő