Egy lépés hiányzott a feljutáshoz
Fotó: Trifonov Éva

Egy lépésre volt az NB-I-től a Nyíregyháza Spartacus női csapata. Az együttes csak a feljutó Soroksártól kapott ki. A Szpari több játékosa is meghívást kapott év közben a korosztályos válogatottakba. 

A hosszabb utat választotta a Nyíregyháza Spartacus női szakága akkor, amikor a saját nevelésű fiatalokra támaszkodva kezdte el felnőtt csapatát építeni. Egyre több lány kezdett el futballozni a megyeszékhelyen, és számos tehetség bukkant fel, akik közül néhányan a korosztályos válogatottban is bemutatkozhattak, illetve vannak akiket NB-I-es csapatok szerződtettek. Az elmúlt szezonban az U14-es együttes az 5. lett, az U16-os és U19-es pedig bajnoki címet szerzett. A felnőttben is sok fiatal bemutatkozott, és a Szpari női csapata végül második lett. Csak a Soroksár győzte le a mieinket, így a százszázalékos Sori jutott végül az NB-I-be. 

- Egy lépés hiányzott, és bár nem sikerült feljutni, nagyon büszkék vagyunk a lányokra. Ez volt az eddigi legsikeresebb idényünk. Most kapnak egy kis pihenőt a játékosok, és meglátjuk, milyen kerettel vágunk neki a következő idénynek - mondta Benkő Balázs, a Nyíregyháza Spartacus női csapatának vezetőedzője. 

A felnőtteknél Vig Klaudia 19 góllal lett házi gólkirály, míg az U19-es bajnokság gólkirálya Benedek Klaudia lett 30 találattal, de Varga Vivien is 19, Benkő Kíra 18 gól lőtt. Utóbbi az U16-os bajnokságban is ontotta a gólokat, 17-ig jutott, ám nála is eredményesebb volt Szalanics Dóra, aki 37 találattal lett a csoport gólkirálya.  A Szpari felnőtt női csapata 48 pontot szerzett, 18 meccséből 16-ot nyert meg. A csapat 73 gólt szerzett és csak 13-at kapott. A Soroksár és a Spartacus mögött a Vasas lett a harmadik a csoportban. A Nyugati csoportból a veretlen Budaörs jutott fel bajnokként az élvonalba, ahol a Kelen és az Újpest végzett az utolsó két helyen. A női szakág játékosai most egy kis szünetet kapnak, majd kezdődik a felkészülés a következő idényre.