Egészségügyi szűrések, előadások, színpadi programok – Szív Világnapja Nyíregyházán
Fotó: Kohut Árpád

Hagyományos módon, idén is megtartották a Szív Világnapja rendezvényt a Kossuth téren. Voltak ingyenes egészségügyi szűrések, előadások, újraélesztési gyakorlat, színpadi produkciók és a legkisebbeknek arcfestés és csillámtetoválás is.

Idén is csatlakozott Nyíregyháza a Szív Világnapi rendezvényekhez. Már a hatodik alkalom volt, hogy a Kossuth téren szervezték meg a programot. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kiemelte, hogy a nyíregyháziak egyre egészség központibbak, környezettudatosak és természetesen a városvezetés ehhez minden feltételt igyekszik megteremteni.

Biciklizünk, nem szennyezzük a levegőt, közben fasorokat ültetünk, parkokat hozunk helyre, a századik játszóteret is megépítettük, emellett az elmúlt időszakban felújítottunk 40 játszóteret. Most itt mögöttünk szűrővizsgálatok mennek, illetve felvilágosítás, tanácsadás zajlik. Ez így együtt egy nagyon jó dolog, de a legjobb dolog, hogy ennyien itt vannak és igénybe veszik ezeket. Nyíregyháza egy ilyen fantasztikus város.

– mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A rendezvény egyik főszervezője a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház volt.

2000 óta van már ez a Szív Világnapi rendezvény itt Nyíregyházán is. A Kossuth téren pedig már hatodik éve. A szívünk egy nagyon fontos szervünk orvosi, lelki és egyéb szempontból is. Ezért fontos a figyelemfelhívás, hiszen foglalkoznunk kell az egészségünkkel.

– mondta el dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Az Alapellátási Igazgatóság folyamatosan kiemelt figyelmet fordít a prevencióra és a szűrésekre.

A mozgás most már nagyon előtérbe került Nyíregyházán és nagyon fontosnak tartjuk, hogy ha a Szív Világnapjáról beszélünk, hogy hogyan lehet megelőzni ezt a betegséget. Ezen kívül, hogy mit lehet tennünk, hogy egészségesen éljünk a minden napokban. Ennek a jegyében nagyon jó összefogás van a kórházzal és az EFI irodával, patikákkal, praxis közösséggel, ezrét az alapellátással arra gondoltunk, hogy komplex szűréseket végzünk, ami tényleg a figyelemfelhívásról és a megelőzésről szól.

– mondta el Csikós Péter az Alapellátási Igazgatóság igazgatója.

A rendezvényen egészségügyi szűrések, újraélesztési gyakorlat, előadások és színpadi produkciók várták az érdeklődőket.