Egészségügyi fejlesztés

A fejlesztés célja azoknak a közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező rendelők felújítása, amelyeknek a Szent István utcai Városi Rendelőintézet, közismert nevén a kis SZTK ad helyet. Nyíregyházán kiépült, fejlett infrastruktúra jellemzi a humán szolgáltatások szinte valamennyi területét. A jövőbeli beruházások célja a szolgáltatások színvonalának, minőségének további javítása, a szükségletekhez igazodó fejlesztése. A projekt során a Városi Rendelőintézet belső felújítása, a parkoló-férőhely és akadálymentesített parkoló kialakítása, kerékpártároló és udvarfelújítás, területrendezés és megújuló energia hasznosítás valósul meg.


TELJES LESZ AZ AKADÁLYMENTESÍTÉS

 

További képekért kattintson a fotókra!

Dr. Kovács Ferenc polgármester a helyszíni bejáráson elmondta, három évvel ezelőtt már egy 60 milliós részleges felújítás megtörtént, az új pályázati lehetőséggel most teljes körű lesz. A Nyíregyházi egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című projekt 70 százalékos, mintegy 125 millió forintos támogatást kapott, amelyhez az önkormányzat hozzájárulása további 52 és fél millió forint, így 177 milliós beruházást valósíthatnak meg. Az esélyegyenlőség jegyében liftet kap az épület, az akadálymentesítéssel a mozgássérülteknek is minden elérhetővé válik. Az udvaron 18 új parkolót alakítanak ki, és a szabadtér díszburkolatot kap.

 

AUGUSZTUSRA ELKÉSZÜL A BERUHÁZÁS

 

A munkálatok a gyermekorvosi, fogorvosi, háziorvosi rendelőt, valamint a védőnői szolgálatot érintik. Kicserélik a belső nyílászárókat, a hidegburkolatokat, kifestik a helyiségeket, akadálymentes WC-t, személyzeti öltözőt és WC-t, laboratóriumi helyiséget, hulladéktárolót és takarítóeszköz tárolót alakítanak ki, és megújítják villamos rendszert. Emellett a gazdaságosabb, korszerűbb üzemeltetés érdekében napelemeket is telepítenek, amivel jelentős energia megtakarítást, illetve üvegházhatású gázkibocsátás csökkentést érhetnek el. A kivitelező április végén vette át a munkaterületet. A felújítás három ütemben zajlik, az első ütem befejezésének várható időpontja június eleje. Az épület teljes felújítása a tervek szerint augusztus 16-ra befejeződik.

Szoboszlai Tibor
Fotó: Szarka Lajos