Egészségnap a lovastanyán

A Kistáltos Lovastanya vezetője a lovak életéről tartott előadást a Bencs László Általános és Szakiskola diákjainak, akik a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretein belül vesznek részt egy fél éven át tartó képzésben. 12 millió forint pályázati forrás áll a pedagógusok rendelkezésére ahhoz, hogy a tanulókat megismertessék az egészséges életmóddal.

 

Egészséges gyermekből egészséges felnőtt

 

Kóderné Dienes Mária projektmenedzser, pályázati tanácsadó azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, a pályázat célja, hogy egészséges gyermekeket neveljenek, akik később egészséges felnőttként hasznos tagjai lesznek a társadalomnak.

További képekért kattintson a fotóra!

A fél éven át tartó képzés során a fiatalok megismerkedhetnek az egészséges életmód, valamint a környezetvédelem jelentőségével. Ennek keretein belül táplálkozási és környezetismeretekkel bővül tudásuk. Úgy, hogy közben a lelki egészség megóvására is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők. Mindezek mellett erdei iskolai táborban is részt vehetnek a tanulók, ahol képzőművészeti foglalkozások és természetközeli sportok várják őket.

 

Álmok válnak valóra

 

Dankó Edit diákként nagyon hasznosnak ítélte meg a pályázatot. Azt mondta, örül annak, hogy a nyári szünet előtt az osztálytársaival, barátnőivel részt vehet a programban és kipróbálhatta régi álmát: a lovaglást.

A program nyitórendezvényén a diákok lovagoltak és az elméleti oktatáson kívül megismerkedhettek a lótartás gyakorlati oldalával is. A projekt résztvevői október 31-éig tanulmányozhatják az egészség életükben betöltött szerepét.

Mikita Eszter

(Fotó: Trifonov Éva)