Egészségmegőrző napot tartottak a közelmúltban az Aranyalmában!

Az „Együtt az úton” Közhasznú Egyesület „Aranyalma” Integrált Szociális Ellátást Nyújtó Intézménye sikeres pályázatot nyújtott be a Nemzeti Szociálpolitikai Intézethez „Szülősegítő szolgáltatások támogatására”, melynek keretében támogatásban részesült az egyesület.

 

A közelmúltban került megvalósításra a nagy sikert aratott Egészségmegőrző nap. A rendezvényen több mint 60 fő vett részt, melyen elsősorban az intézmény saját fogyatékkal élő és idős ellátottjai, valamint azok hozzátartozói jelentek meg.  

Az Egészségmegőrző nap keretében dr. Gerzon László háziorvos és sportorvos, valamint dr. Gerzonné Varga Marica diplomás ápoló, természetgyógyász és reflexológus tartott hasznos, valamint új információkkal szolgáló előadásokat a résztvevőknek. Többek között a magas vérnyomás, cukorbetegség megelőzéséről, az egészséges táplálkozásról, vitaminokról, gyógynövények hatékonyságáról kaptunk ismereteket. Ezen kívül a testi-lelki egészségmegőrzéshez meditációs gyakorlatokra is sor került.

A program során frissítő torna, Mediball bemutató, szűrővizsgálatok (vérnyomás, vércukor, oxigén szaturáció, BMI index) várták a jelenlevőket. Az eredményeket „egészségkártyán” rögzítették, melyek tombolajegyként is szolgáltak az értékes csomagok kisorsolásakor.

A rendezvény során egészséges ételek kóstolására is lehetőség volt. Nagy sikert arattak a sajtok, vajkrémek, teljes kiőrlésű lisztből készült és magvas kenyerek, zöldségek, gyümölcsök színpompás látványa és ízvilága. Emellett gyógyteák, light szörpök és cikóriakávé került kínálásra.