Egészségfejlesztő hét a Margaréta Tagintézményben

Az óvodáskor a személyiségfejlődés, a tudatformálás tekintetében kiemelt időszak. A gyermek élete nagyobb részét az óvodában éli, itt étkezik, alszik, játszik, sétál, megismeri a környezetét és a rajta kívüli világot. Élete minden mozzanatának úgy kell lezajlania, hogy az egészséges élet követelményei érvényesülhessenek. Így olyan életritmust kell kialakítani a számára, amelyben jól érzi magát és kiegyensúlyozott óvodássá válik.

Ezért látjuk, érezzük aktuálisnak megcélozni az egészségvédelem terén ezt a korosztályt.
Ennek érdekében óvodánkban május 4. és május 8. között Egészségfejlesztő hetet szerveztünk, melynek programjai a következők voltak:
Ellátogattak hozzánk a védőnő nénik, akik játékos előadásukkal megismertettek bennünket az egészséges táplálkozás fontosságával.
Egyszerre zumbázott gyermek, felnőtt egyaránt, amellyel a rendszeres mozgás megszerettetése, új mozgásformával való megismerkedés volt a célunk.
A „Kerékpárra fel” napon a rendőrség szakemberének irányításával megismerkedhettek gyermekeink a biztonságos közlekedés alapvető szabályaival. Az óvoda udvarán felépített akadálypályán mindenki megmutathatta kerékpáros tudását.

[REKLAM]

Megszerveztük a reformételek kóstolóját, amely során egészséges ételeket kóstolhattak meg a gyermekek, szüleikkel együtt.
A prevenció, megelőzés volt a célja a szülők részére szervezett egészségügyi állapotfelmérésnek, amely vérnyomás-, vércukor- és koleszterinmérést foglalt magába.
Az egész hetet egy mozgásos nappal zártuk az óvodánk udvarán, ahol vidáman versenyezhetett, mozoghatott gyermek, felnőtt.

Sallós Miklósné