Edzőmeccsek után a kosarasok - egy légiós még érkezhet

Erőnléti edzések a kosarasoknál. A hétvégén még a szlovákiai Svit városában, a helyi együttes ellen játszotta második edzőmérkőzését a Nyíregyháza Blue Sharks kosárlabda együttese. A két gárda sokadik alkalommal találkozott egymással, legutóbb tavaly, a felkészülés ugyanezen szakaszában mérték össze erejüket a játékosok. Mindkét csapatról elmondható, hogy nagyot küzdött, a mérkőzés jól szolgálta a felkészülést a közelgő bajnoki szezonra. A végeredmény 89-78 lett a szlovák csapat javára. Másnap az Igló ellen játszott az együttes, és a szintén első ligás szlovák csapat ellen is jó teljesítményt nyújtott.

- Úgy gondolom jó úton haladunk, voltak biztató jelek. Két olyan csapattal találkoztunk, ahol több légiós is végig a pályán volt, de így is volt győzelmi esélyünk – mondta Siska János vezetőedző.

A csapathoz több új játékos is érkezett a nyári szünetben, Sitku Márton és Fazekas Csaba pedig a korosztályos válogatottakban szerepelt. Utóbbi úgy érzi, sikeresek lehetnek a bajnokságban.

- Új játékrendszerben játszunk, ezt folyamatosan tanuljuk, és az új játékosok érkezésével is sokat erősödtünk. Várom már a bajnoki rajtot, de addig még ki kell javítani a hibákat, melyeket a hétvégi edzőmeccseken elkövettünk - mondta Fazekas Csaba játékos.

A keret még nem végleges, egy légiós csatlakozhat a csapathoz.

- Tisztul a kép, úgy érzem a palánk alá egy magas emberre még szükségünk van, aki a lepattanók szedésében segít. Ebben mindenképp javulnunk kell a tavalyi idényhez képest, keressük az ideális légióst - mondta Sitku Ernő szakmai igazgató

A kosarasok a hétvégén Debrecenben játszanak felkészülési mérkőzést az ott edzőtáborozó MAFC ellen.

Dankó László