Edzőmeccs a Loki ellen
Fotó: Dankó László

A DVSC ellen lépett pályára a bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a Nyíregyháza Spartacus Pallagon.

A nagy meleg ellenére jó iramban kezdődött a találkozó, az első negyedóra mezőnyjátékot hozott, mindkét csapat szervezetten védekezett. A 22. percben Bévárdi lövését blokkolta Baki, míg a másik oldalon egy gyorsan elvégzett bedobás után lehetett volna ziccer, de meg kellett ismételni a bedobást. A 30. percben Szerető kapott remek labdát, de a lövés előtt szerelték. A 38. percben egy szabadrúgás után Bárány fejelt, a felső lécet találta el. A hajrában Deutsch lövése ment mellé, így nem született gól az első félidőben.

Fordulás után Nagy S. védett egy közeli lövésnél, majd Szerető mentett nagyot egy fejesnél. Gresó előtt adódott lehetőség egy beadás után, Dreskovic a gólvonal elől rúgta ki a labdát. A 61. percben megszerezte a vezetést a Debrecen, Babunski talált a kapuba egy lecsorgó után. Gresó elől mentettek a hazaiak szinte azonnal a gól után, majd átvette a kezdeményezést a Nyíregyháza. A 88. percben Novák egy szép csel után éles szögből lőtt, Hrabina nagyot védett. A végére még jutott egy helyzet, egy beadás után Novák fejelt centikkel mellé. Több gól nem esett, a DVSC 1-0-ra győzött.

DVSC – Nyíregyháza Spartacus 1-0 (0-0)

DVSC: Hrabina – Kinyik, Dreskovic(Romanchuk 85.), Silva, Gomes, Lagator(Baráth 80.), Varga, Major(Babunski 55.), Sós, Bévárdi, Bárány (Neofytidis 55.)

vezetőedző: Joao Janeiro

Nyíregyháza: Nagy S. – Farkas B.(Papucsek 75.), Szokol(Novák 46.), Gengeliczki, Baki, Deutsch(Jánvári 75.), Márkus (Szőr 60.), Vass P.(Sigér 75.), Gresó(Pataki 75.), Szerető, Kovács Á.(Pantovic 46.(Artner 75.)

vezetőedző: Feczkó Tamás

Feczkó Tamás: - Sok pozitív dolgot kaptam, de labdabirtoklásban és a támadó játékban van hiányérzetem.