Ebéd á la Krúdy

Rácponty
A megtisztított halat (ponty) feldaraboljuk, megsózzuk, megpaprikázzuk és megtűzdeljük vékony szalonnával. Kikent tepsibe 1 kg karikára vágott főtt krumplit terítünk, rárakjuk a halszeleteket. Hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, télen lecsót teszünk rá. Megöntözzük zsírral vagy olajjal és megsütjük. Mielőtt teljesen megsül, liszttel kevert tejfellel locsoljuk meg és kicsit tovább sütjük. A Rácponty több nyíregyházi-, vagy Nyíregyháza közeli étterem kínálatában szerepel.

Sült tökkarikák
Tökkarikákat sózva, kevés borssal lisztben megforgatunk. Simán vagy palacsintatésztában sütjük ki. Tejfölös kapormártás vagy paradicsomsaláta való hozzá.

Mandulás rudacskák
15 dkg vajat, 15 dkg cukrot, 15 dkg lisztet és 15 dkg hámozott, darált mandulát addig gyúrunk, míg nyújtható lesz. Fél cm vastag rudacskákat vágunk. Megsütjük, vaníliás cukorral hintjük meg.

KRÚDY NAPOK 2015
Kétnapos rendezvénysorozattal emlékeznek Krúdy Gyulára Nyíregyházán, október 16-17-én.

(Fotó: internet)