Eb selejtezők a megyében - A salakmotor szerelmesei már készülhetnek

Az év eleján még minden szépnek tűnt. A Nagyhalász Speedway Ring sikeresen pályázott a FIM-nél, és U21-es EB döntőt rendezhetett volna 2020-ban, sőt a felnőtt EB fináléról is egyeztettek a felek. A koronavírus azonban - mint az élet szinte minden területén - ezt is keresztülhúzta. Bár a pálya készen állt, a versenyeket nem lehetett megrendezni. 

- Nagyon komoly mezőny érkezett volna, ezért sajnáltuk, hogy nem lehettünk házigazdái a versenynek. De már előre tekintünk, és a jövőt tervezzük. Jó hír, hogy a szövetség úgy döntött, két EB futamot is rendezhetünk 2021-ben. Az U19-es Európa-bajnoki selejtezőre a kontinens legtehetségesebb fiataljai érkeznek, várhatóan nagyon izgalmas csatát vívnak majd május 22-én. Majdnem egy hónappal később pedig a felnőtt páros EB elődöntőjére kerül sor a Nagyhalász Speedway Ringen - mondta Albók József, a pálya tulajdonosa. 

És nem csak ez a két futam lesz a Speedway Ringen, nem kizárt, hogy további nemzetközi versenyeket rendeznek. 

- Jeleztük a magyar és a nemzetközi szövetségnek is, hogy amennyiben valamelyik EB futammal gondok vannak, és nem tudják megtartani, mi szívesen adunk neki helyet. Magyar bajnokinak is házigazdái leszünk, itt később alakul ki a versenynaptár. Úgy tervezzük, hogy 4-5 versenyt tartunk 2021-ben, reméljük a vírus már nem hátráltat minket. Sok buzdítást kaptunk a salakmotor szerelmeseitől az elmúlt időszakban, tudjuk, hogy nagyon várják a szurkolók a futamokat, reméljük, hogy jövőre ismét felbőghetnek a gépek Nagyhalászban. Addig is boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek - tette hozzá Albók József.