EB előtt a nyíregyházi vívó - Tarjányi István éremmel térne haza Olaszországból

Készül az Olaszországi kerekesszékes vívó EB-re Tarjányi István. Mesterével, Pákey Bélával hónapok óta tréningeznek, hogy az NYVSC sportolója jó formában legyen a kontinenstornán.

Az iskolázás mellett erőnléti edzések is szerepelnek a programban, mivel több számban is indul a nyíregyházi vívó: a kard mellett párbajtőrben és csapatban is szerepel az Európa-bajnokságon. A sportolót sérültségi foka alapján a „B” kategóriába sorolták, és jól ismerik egymást a riválisokkal.

- Ismerjük egymást a riválisokkal, felkészülünk a másikból, és éppen ezért aztán igyekszünk meglepetést kitalálni. Erős a mezőny, megkockáztatom, hogy erősebb mint az „A” sérültségi kategóriában - mondta Tarjányi István vívó.

Tarjányi István világkupán szerzett már érmet, és ez a cél az EB-n is. Edzője szerint erre minden esélye megvan.

- A kard csapat legutóbb a VB-n minimális különbséggel kapott ki a négy közé jutásért az orosz válogatottól, így itt minden esély megvan arra, hogy érmet szerezzenek. István jó formában van, bízunk a sikeres szereplésben – mondta Pákey Béla edző.



Tarjányi István öt évvel ezelőtt kezdte a kerekesszékes vívást, és azóta töretlen a fejlődése. Számára a legfontosabb verseny a 2020-as paralimpia lehet. Itt a kvalifikáció október végén kezdődik, azaz az EB még nem számít bele. A világranglistán az élmezőnyben kell állni ahhoz, hogy valaki kijusson Tokióba. Az NYVSC vívója jelenleg a 10., azaz minden esélye megvan arra, hogy ott legyen a játékokon.

Dankó László