Duplájára nőtt a Coloplast Nyírbátorban

Már folyik a termelés a Coloplast új nyírbátori üzemcsarnokában. Sebtapaszokat és egyéb gyógyászati segédeszközöket gyártanak. A cég 2007 óta működik Nyírbátorban, és mivel elégedettek az itteni teljesítménnyel, ezért döntöttek a bővítés mellett. Az új, 20 ezer négyzetméteres gyártócsarnokkal duplájára bővült az üzem, amelyet a legmodernebb gépekkel szereltek fel.

Az ünnepélyes avatás előtt Seszták Miklós a kormány nevében stratégiai partnerségi megállapodást kötött Allan Rasmussennel, a Coloplast Group ügyvezető alelnökével. A fejlesztési miniszter megjegyezte, a Coloplast Hungary Kft. az idén már a hetedik, sorrendben pedig az ötvenkilencedik olyan vállalat, amellyel a kormány stratégiai megállapodást köt.

– A kormány nemcsak a szólamok szintjén hangoztatja a kormányzati és gazdasági szereplők párbeszédének szükségességét, hanem valóban partneri szemlélettel fordul a hazánkban működő vállalkozások felé. Hogy érzékeltessem ennek az 59 cégnek a súlyát a piacon, engedjenek meg néhány számot. A stratégiai partnereink több mint 187 ezer embernek adnak munkát, és jelenleg 13 ezerrel foglalkoztatnak több főt, mint a megállapodások idején – mondta Seszták Miklós.

A nemzeti fejlesztési miniszter hozzáfűzte, a számokból is látszik, a szerződések megkötése előnyös helyzetet eredményez az egész ország számára.

– A Coloplast büszke arra, hogy stratégiai megállapodást írhat alá a magyar kormánnyal – így fogalmazott Allan Rasmussen a gyáravató ünnepségen. A 15 éve Magyarországon jelenlévő cég ügyvezető alelnöke azt mondta, hogy a társaságnak jó tapasztalatai vannak, ezért további bővítéseket is terveznek 2018-ig.

A Coloplast világszerte 42 országban tevékenykedik, termékeit pedig több mint 130 országban értékesíti. A világcég Magyarországon két üzemmel is rendelkezik: a nyírbátori mellett Tatabányán is gyógyászati segédeszközöket gyárt. A két telephelyen összesen 2600 munkavállalót foglalkoztatnak.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: kormany.hu)