Dudincéban nyílhat meg az út Katarba és Tokióba - Helebrandt Máté készül a szezonra

Dudincéban nyílhat meg az út Katarba és Tokióba - Helebrandt Máté készül a szezonra

 Az elmúlt napokban Portugáliában edzőtáborozott Helebrandt Máté, és rövidesen vissza is tér további két és fél hétre. A nyíregyházi gyalogló jó formában van, és már várja a versenyidőszak kezdetét. Több nemzetközi viadal vár rá, a fő célja pedig, hogy minél hamarabb teljesítse a VB illetve az olimpiai kiküldetési szintet. Erre az első alkalom márciusban Dudincéban lesz.

- Nagyon jó formában vagyok, három hetet készültünk Portugáliában, és úgy döntöttünk, visszatérünk. Ideális körülmények között edzhetek, és ha véletlenül itthon még havazás lenne, akkor az hátráltatná a felkészülést. Márciusban Dudincéban egy nemzetközi versenyen indulok, mely egyben 50 km-en a magyar bajnokság is. De számomra a fő cél az, hogy teljesítsem a VB és az olimpiai kvalifikációs szintet. Többször versenyeztem már itt, volt hogy országos csúcsot javítottam, így optimista vagyok- mondta Helebrandt Máté gyalogló.

A nyíregyházi sportoló eddig két olimpián vett részt, a tokiói játékok a harmadik lehet számára. A felkészülését új támogató is segíti, az erről szóló szerződést most írták alá.

- Egy fiatal cég vagyunk, de úgy érzem kötelességünk támogatni az olyan sportolókat mint Máté, aki az olimpián képviselheti majd Nyíregyházát. Bízunk abban, hogy segítségünkkel úgy sikerül a felkészülés, hogy ott lesz Tokióban - mondta Lakatos Zoltán a Laki-Szig Kft.ügyvezetője. 

Dankó László