Drogprevenció Nyíregyházán

Magyarországon 2014-ben 42 kábítószer-fogyasztással közvetetten összefüggő halálesetet regisztráltak. Az elhunytak között 33 férfi és 9 nő volt. Kábítószer-használattal közvetlenül összefüggő okok miatt további 23-an vesztették életüket.

 

Tapasztalatokkal a drogfogyasztás ellen

 

Drogfogyasztással kapcsolatos tapasztalatait osztja meg Ádám az Örökösföldi Közösségi Házban összegyűlt fiatalokkal. A nem túl vidám élménybeszámoló része annak a programsorozatnak, amelynek célja, hogy az ifjúságot egyre inkább érintő drogfogyasztást visszaszorítsák.

További képekért kattintson a fotóra!

– A mostani rendezvénnyel a szervezők elsősorban a szórakozóhelyeken előforduló úgynevezett partydrogok káros hatásaira igyekeztek felhívni a figyelmet – hangsúlyozta Tóth Imre önkormányzati képviselő.

 

Visszaszorítani a kábítószer-terjesztést

 

– Örökösföldön a lakosság és a rendőrség hathatós együttműködésének köszönhetően az utóbbi időben több kábítószerfogás történt. A szervezők bíznak abban, hogy a Közösségi Házban megtartott esemény elősegítheti a kábítószer-terjesztés visszaszorítását is – emelte ki Remesné Facsar Ildikó, a Magyarságért Polgári Civil Egyesület elnöke.

 

Rendőri tájékoztatás

 

Az eseményen levetítették a Gina című filmet is, amely egy kábítószer-fogyasztó fiatal lány megrázó történetét meséli el. Ezt követően a rendőrség munkatársai tartottak felvilágosítást arról, hogy milyen büntetést kaphatnak azok, akik kábítószert fogyasztanak vagy értékesítenek.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)