Dr. Szabó Tünde (FIDESZ-KDNP): a gazdasági növekedés lehetővé teszi a fiatalok, nyugdíjasok, aktív korúak és családok támogatását

Dr. Szabó Tünde, Nyíregyháza országgyűlési képviselője, sportért felelős államtitkár tartott pénteken délután sajtótájékoztatót a FIDESZ helyi irodájában.

 

A 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé újabb jó hírünk van a nyugdíjas korosztálynak, a teljes 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány jövő februárban a kiemelkedő gazdasági növekedésnek köszönhetően – kezdte tájékoztatóját a parlamenti képviselő, majd hozzátette a FIDESZ-KDNP célkitűzését: Magyarországot előre kell vinni, nem pedig hátra. Ennek jegyében januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. Az államtitkár összehasonlításként közölte, a minimálbér így magasabb lesz a baloldali Gyurcsány kormány által fizetett 2010-es átlagbérnél, ami jelentős nagyságrendi különbség. Dr. Szabó Tünde visszaidézte, mit mondott a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc még kormányfőként a fiataloknak: el lehet menni Magyarországról. Ezzel szemben a mostani kormány segíteni és itthon tartani szeretné őket, akikre nagy szüksége van az országnak és Nyíregyházának is, ennek jegyében januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, amivel havi több tízezer forinttal több marad náluk. Dr. Szabó Tünde kiemelte, a magyar kormány a fiatalok, az aktív korúak és nyugdíjasok mellett a családokat is segíteni kívánja, mely kiemelten fontos a családbarát kormányzat számára. Ezért fontos döntést hoztak a családi adó-visszatérítéssel kapcsolatban, ami kétmillió szülőt érint közvetlenül, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent.

Dr. Szabó Tünde Nyíregyháza országgyűlési képviselője kiemelte:

„A magyar gazdasági növekedés az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett SZJA-t. Itt is nagyon fontos mindenkit emlékeztetnem arra, hogy ellentétben a baloldallal, mi a családok támogatásában hiszünk, és nem akarunk újabb terheket tenni a vállukra, ahogyan azt a baloldal tette a 2009-es gazdasági világválságkor, ezt tapasztalhattuk mindannyian.”