Dr. Szabó Tünde az Európai Úszó Szövetség új alelnöke

Dr. Szabó Tünde az Európai Úszó Szövetség új alelnöke

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, olimpiai ezüstérmes úszót választották az Európai Úszó Szövetség alelnökévé a szervezet vasárnapi választókongresszusán, amelyet a koronavírus-járvány miatt online tartottak meg.

 

A Magyar Úszó Szövetség beszámolója szerint a választási procedúrát egy, a területre szakosodott nemzetközi cég programjával bonyolították le, amelynek londoni központjában egy közjegyző felügyelte a folyamatot. A szavazás eredményeként a 2012 óta hivatalban lévő olasz elnök, Paolo Barelli elsöprő többséggel nyert, így harmadik terminusát kezdi meg a szövetség élén, most már a magyar szakember közreműködésével.

„Magyarország egyik fő célja, hogy a sportágazatot nézve minél több nemzetközi eseményt tudjunk hazánkba invitálni. Ez az Európa-bajnokság, ami májusban került volna megrendezésre, szintén elhalasztásra került a jövő év májusra, de ez már a hatodik Európa-bajnokság, amelyet mi, magyarok rendezhetünk, ez azért nagyon meghatározza azt, hogy Magyarország fent van a világtérképen, és nemzetközi eseményeket sorra rendezünk. Nemcsak az úszó sportágak, hanem a vízilabda, műugrás, műúszás is a szövetséghez tartozik, így nemcsak az úszás sportágat képviselem, hanem a vizes sportágakat teljes egészében.”

Az Európai Úszó Szövetség frissen kinevezett alelnöke hozzátette, nemcsak az úszás sportág hozza a világ eseményeit, számos nemzetközi rendezvényt tartunk Magyarországon, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy bekerülhetett az Európai Úszó Szövetség elnökségébe.