Dr. Szabó Tünde az Európai Úszó Szövetség új alelnöke

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, olimpiai ezüstérmes úszót választották az Európai Úszó Szövetség alelnökévé a szervezet vasárnapi választókongresszusán, amelyet a koronavírus-járvány miatt online tartottak meg.

 

A Magyar Úszó Szövetség beszámolója szerint a választási procedúrát egy, a területre szakosodott nemzetközi cég programjával bonyolították le, amelynek londoni központjában egy közjegyző felügyelte a folyamatot. A szavazás eredményeként a 2012 óta hivatalban lévő olasz elnök, Paolo Barelli elsöprő többséggel nyert, így harmadik terminusát kezdi meg a szövetség élén, most már a magyar szakember közreműködésével.

„Magyarország egyik fő célja, hogy a sportágazatot nézve minél több nemzetközi eseményt tudjunk hazánkba invitálni. Ez az Európa-bajnokság, ami májusban került volna megrendezésre, szintén elhalasztásra került a jövő év májusra, de ez már a hatodik Európa-bajnokság, amelyet mi, magyarok rendezhetünk, ez azért nagyon meghatározza azt, hogy Magyarország fent van a világtérképen, és nemzetközi eseményeket sorra rendezünk. Nemcsak az úszó sportágak, hanem a vízilabda, műugrás, műúszás is a szövetséghez tartozik, így nemcsak az úszás sportágat képviselem, hanem a vizes sportágakat teljes egészében.”

Az Európai Úszó Szövetség frissen kinevezett alelnöke hozzátette, nemcsak az úszás sportág hozza a világ eseményeit, számos nemzetközi rendezvényt tartunk Magyarországon, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy bekerülhetett az Európai Úszó Szövetség elnökségébe.