Dr. Szabó Tünde – A magyar családok az elsők

– A magyar kormány számára a család az igazi érték, amelyet támogatni kell. Az ellenzékkel szemben mi nem a migránsokra, hanem a gyermeket nevelő családokra szeretnénk alapozni a jövőt, Magyarország jövőjét. Ezért is támogatjuk a magyar családokat és ezért is tartjuk fontosnak, hogy erről megkérdezzük a lakosság véleményét is – fogalmazott Szabó Tünde. A nemzeti konzultáció kapcsán elmondta, hogy az íveket december 1-jéig mindenkinek meg kellett kapnia, a visszaküldési határidő pedig december 20.

Konzultáció a családok védelméről

Hangsúlyozta, a nemzeti konzultáció a családok védelméről szól, és a bevándorlók helyett a magyar családok támogatásáról annak érdekében, hogy minden családban megszülethessen annyi gyermek, amennyit a szülők akarnak. – Sajnálatos dolog, hogy az ellenzék nem így gondolkodik, és ezt a Parlamentben magam is megtapasztaltam, amikor képviselőik nemcsak támadták a családokat segítő intézkedéseinket, de széttépték a konzultációs ívet is – folytatta a képviselő. Majd emlékeztetett, az ellenzék eddig sem támogatta a családi adórendszert, a családi adókedvezmény növekedését, a 3 éves gyes visszaállítását, gyed-extrát és a CSOK-ot sem. A Magyarország érdekeit szolgáló családpolitika helyett Brüsszel bevándorláspárti politikáját képviselik most is.

Családi otthonteremtés

– Mi azonban a magyar, gyermeket nevelő családokban hiszünk és továbbra is őket kívánjuk minden eszközzel segíteni. December 1-jétől ezért is bővítettük ismét a családi otthonteremtési támogatások körét. Egyfelől már a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt a CSOK mellé, amely garantáltan 3 százalék alatti kamatozású. Másfelől pedig, a háromgyerekes családok esetében 10 millió forintról 15 millió forintra emeltük a felvehető kölcsön értékét – fogalmazott. A három éve futó családtámogatási programmal kapcsolatban elmondta, eddig 92 ezer család vette igénybe, a kifizetett vissza nem térítendő támogatás összesen 265 milliárd forint volt, de a kedvezményes kölcsönnel és az áfa-visszatérítéssel együtt összesen 550 milliárd forinttal segítette a kormány az otthonteremtést.
– A nemzeti konzultációban az emberek véleményét kérdezzük a CSOK mellett más családpolitikai intézkedéseinkről, többek között azért, hogy kiderüljön, milyen területen várnának még segítséget a családok. A visszaküldött ívek eredményeinek összegzése után újabb családpolitikai intézkedések várhatók.