Dönts jól, jövőd a tét!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal idén a 17. alkalommal várja a megyében élő pályaválasztókat és pályamódosítókat. A kétnapos rendezvény célja, hogy a pályaválasztással kapcsolatos információk és a munkaerő-piaci igények között minél nagyobb összhang alakuljon ki, továbbá hogy segítse a folyton változó munkaerő-piaci igényekhez igazodó pályadöntések meghozatalát. A rendezvényen jelen volt dr. Ulrich Attila alpolgármester is, aki köszöntő beszédében hangsúlyozta, fontosak a hasonló rendezvények, hiszen a fiatalok döntését segítenek megkönnyíteni, egyben az intézményeket is megversenyezteti. 

További képekért kattintson a fotóra!

– Nem árt, hogy ha egy általános iskolából kikerülő fiatal hölgy, vagy úr el tud igazodni abban a kínálatrendszerben ami rá vár és a saját vágyait tudja itt realizálni, továbbá olyan új lehetőségeket kaphat, amiről esetleg nem tudott. Tehát ha valaki például egy szakmát akar tanulni, akkor itt mindent megtudhat róla, ráadásul verseny van az iskolák között, ami mindenki javára válhat – tette hozzá dr. Ulrich Attila.

 

85 kiállító, két napig

 

Az eseményen összesen 85 kiállító, köztük 23 munkáltató, 39 középfokú, 3 felsőfokú oktatási intézmény és 13 gimnázium kínálata közül választhatnak az érdeklődő diákok, pedagógusok és szülők. 

– Nagy várakozással tekintünk minden ilyen rendezvény elé, hisz itt lehetőséget kapunk arra, hogy az intézmény profilját, képzési kínálatát a nagyközönség felé bemutassuk. 10 szakmában kínálunk lehetőséget továbbtanulásra az érdeklődő diákoknak. Tapasztalataink szerint ennek a kiállításnak komoly hatása van, ugyanis a szülők, a gyerekek az érdeklődési területüknek megfelelően tekinthetnek bele az adott szakmába – hangsúlyozta Péter István, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Nagykállói Kállay Rudolf Szakközépiskolájának intézményvezetője.

 

Több ezer érdeklődő

 

A nemrég felújított Continentál Aréna zsúfolásig megtelt. Mindenhol érdeklődő diákok keresték a számukra legtesthezállóbb képzést. A szervezők igyekeztek a képzési kínálatot minél érdekesebbé tenni, ezért az oktatási intézmények nem csak tájékoztató anyagok és szórólapok segítségével mutatják be kínálatukat, hanem interaktív, látványos gyakorlati bemutatókon keresztül is.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)