Döntőben a Fatum Nyíregyháza - bejutott a fináléba a röplabda együttes!

A mindent – de leginkább a fináléba jutást – eldöntő találkozót vívta egymással a Fatum Nyíregyháza és a Békéscsaba a női röplabda Extraligában. 2-2 volt az állás négy mérkőzés után, az ötödik meccsen pedig a mieink kezdtek jobban, és 10-5-re vezettek az első játszmában. Miközben mezőnyben sok labdát mentett a Fatum, pontosak voltak a támadások, a BRSE játékán pedig érződött a sérült Bokan hiánya. Hiába kért időt többször is a vendégek vezetőedzője, nem lehetett megállítani a Nyíregyházát, mely 16-8-nál nyolc pontos előnyt szerzett.  Genesis Francesco remek labdákkal szolgálta ki a társakat akik pontosan fejezték be a támadásokat. Nyerte is magabiztosan az első szettet a Fatum Nyíregyháza!

A második játszma elején is hatékony volt a hazai blokk, és White fantasztikusan ütött.  A Békéscsaba viszont most tartotta a lépést a Nyíregyházával, 5-5 volt az állás. Innen ugyan a Fatum meglépett, de 10-10-nél egyenlítettek a vendégek, majd a vezetést is átvették. 17-17-el kezdődött a játékrész hajrája,  és a sérüléséből felépülő Gommans-t először vetette be a Békéscsaba. Varga három pontja után 22-20-ra a Nyíregyháza vezetett, de Ivanovic egyenlített. Varga Eliza megint villant, de Perovic válaszolt, 23-23. Két rossz nyitás következett mindkét oldalon, majd hazai szettlabda, de hárított a BRSE, sőt ők jutottak játszmalabdához és az elsőt értékesítették, így 1-1 lett az állás.

A harmadik felvonás elején sem változott a helyzet, maradt a nagy csata, 5-5 után viszont a vendégek támadtak jobban, de aztán 10-10-nél ismét egyenlő volt az állás. 15-15 után átvette a vezetést a Nyíregyháza, és Kalicanin ütése után két pont lett az előny, majd 20-16-nál már négy! Izgalmasan alakult a vége, de nyerte a szettet a Fatum, és egy játszmára került a bajnoki döntőtől.

A negyedik játékrész 6-2-es vezetéssel indult, remekül játszott a Nyíregyháza! Visszajött ugyan a Békéscsaba, de 13-7-nél komoly volt az előny. Tartotta is a különbséget a Fatum, karnyújtásnyira volt a döntő. Bár a vendégek nagyot küzdöttek a végén, nyerte a mérkőzést a Nyíregyháza, és 2018 után ismét ott van a fináléban! Az ellenfél a Vasas lesz.  

Fatum Nyíregyháza – Swietelsky Békéscsaba  3-1 ( 15, -25, 22, 21)

Nyíregyháza: G. Francesco 4, Kalicanin 11, White 9, Matic 8, Brisebois 17, Varga 22

Csere: Tóth F. (liberó), Szabó L. , Ancsin

vezetőedző: Hollósy László

Békéscsaba: Medic 6, Perovic 19, Ivanovic 16, Bodovics 2, Tálas 2, Mlinar 15

Csere: Molcsányi (liberó), Fábián, Glemboczki 1, Bodnár 4, Szpin, Gommans

vezetőedző: Bogdan Paul